Sidebar Menu

Datum objave: 25. Veljača 2022

PRIHVAT IZBJEGLICA IZ UKRAJINE / Općina Kistanje već ponudila konkretne objekte za smješatj izbjeglica iz Ukrajine

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi građani Hrvatske, gledajući ratne strahote u Ukrajini proživljavaju svojevrsni Deja Vu prisjećajući se onog što su proživjeli u Domovinskom ratu. Već stižu ponude za zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine. Među prvima u Šibensko – kninskoj županiji reagirali su Stožer civilne zaštite I načelnik Općine Kijevo. Spremni su za prihvat i smještaj izbjeglica ponuditi Dom kulture, zgradu DVD-a Sveti JURAJ i zgrada novog EKO CENTRA .

Koliko god s nelagodom i nevjericom promatrali ovaj rat osvjestimo sebi da nam Ukrajina uopće nije tako daleko. Prije se od Virovitice preko Mađarske stigne do ukrajinske granice (560 km) nego što se od Virovitice stigne do Dubrovnika (750 km).Licemjerni zapad je ponovo pokazao svoje pravo lice. Ukrajina je ostavljena sama i dovedena na rub provalije. Svilene diplomatske finese im nisu bile od pomoći. Jako mi je žao tog naroda koji nam je u umnogome sličan. To su često isticali i mnogi naši sportaši koji su godinama ondje živjeli. Lijepo je i solidarno lijepiti ukrajinske zastave i ostale ikonice na svojim stranicama. Sada je potrebna i konkretna pomoć, prihvatiti unesrećene ljude. Zato pozivam stanovnike s prebivalištem na području Općine Kistanje, ukoliko su mogućnosti da prime izbjeglice u privatnim raspoloživim objektima ili po mogućnosti u trenutno praznim kućama, da nam jave ili na naše brojeve mobitela, na službeni općinski broj telefona: 022/763-055 ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.”, napisao je na svojoj Facebook stranici Roko Antić, zamjenik načelnika Općine Kistanje.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.