Sidebar Menu

Datum objave: 04. Veljača 2022

SURADNJA / JU NP Krka i OŠ "Petar Krešimir" zajedno na projektu "Povratak u zelenu budućnost – život s Krkom i uz nju jučer, danas, sutra"

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ prihvatila je biti partner na projektu „Povratak u zelenu budućnost – život s Krkom i uz nju jučer, danas, sutra“ nositelj kojeg je OŠ Petra Krešimira IV. Šibenik

Edukacija je, uz zaštitu i promicanje vrijednosti Parka, jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva održivo upravljanje Nacionalnim parkom 'Krka' te je upravo iz tog razloga JU 'Nacionalni park Krka' rado prihvatila poziv OŠ Petra Krešimira IV. Šibenik za suradnju na projektu 'Povratak u zelenu budućnost – život s Krkom i uz nju jučer, danas, sutra'“, kazala je Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i dodala: „Raduje nas što je projekt usmjeren na provedbu i razvijanje izvannastavnih aktivnosti usmjerenih upravo na interdisciplinarno proučavanje Nacionalnog parka 'Krka'“.

 Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja a provodit će se u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova. Uključivat će istraživanja, radionice, predavanja i terensku nastavu na temu rijeke Krke i bogate zavičajne baštine na njezinu području.

Cilj projekta je da učenici, kroz proučavanje značajki i senzibilnosti ekosustava rijeke Krke i složenog odnosa između ljudi i prirode, razviju kritičko mišljenje, budu odgovorniji prema svim živim bićima, razumiju važnost održiva gospodarenja prirodnim resursima i steknu vještine samostalnog aktivnog djelovanja u svojoj školi i zajednici a projektom će biti zastupljena sva odgojno-obrazovna područja za učenike od 1. do 8. razreda“, istaknula je Žana Lasinović Klarić, ravnateljica OŠ Petra Krešimira IV. Šibenik.

Osim edukativnih predavanja i radionica koje će voditi zaposlenici JU „NP Krka“, učenici će imati priliku odraditi i terensku nastavu, istraživati i proučavati povijest hidroelektrane Krka na Skradinskom buku, etnološku baštinu i tradicionalne obrte, otkrivati tragove rimskih vojnika na arheološkom nalazištu Burnum, a zasigurno će posebno uživati u šetnjama poučno-pješačkim stazama NP „Krka“.

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.