Datum objave: 29. Siječanj 2022

Policija odlučnom akcijom spriječila „desant” navijača „Hajduka” na gat Vrulje i mogući masovni sukob Torcide i Funcuta

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jake snage policije preventivno su spriječile „desant” navijača Hajduka na gat Vrulje. Riječ je o skupini pripadnika „Hajdukove” navijačke skušine Torcida koja je u Šibenik doplovila brodom „Tijat” iz Vodica. Policija je, međutim pravovremeno uočila potencijalnu opasnost mogućeg masovnog sukoba pripadnika Torcide i šibenskih Funcuta te poduzela mjere da ga spriječi.
Naime u trenutku kada je „Tijat” trebao pristati uz gat Vrulje iz pothodnika je prema gatu krenula grupa Funcuta s očiglednom namjerom da se sukobi s pripadnicima Torcide. Policija je djelovala brzo i odlučno. Tek kada su Funcuti bili rastjerani bilo je dozvoljeno „Tijatu” da pristane uzg gat Vrulje, ali su navijači „Hajduka” zadržani na brodu. Njima nije dozvoljen izlazak na obalu s ciljem da se provjeri tko od njih ima ulaznicu za današnju utakmicu „”Šibenik” – „Hajduk”. Navijače koji imaju ulaznice policija svojim vozilima „maricama” prevozi na stadion. „Hajdukove” navijače koji nemaju ulaznice policija će, kako neslužbeno saznajemo, najvjerojatnije ispratiti iz Šibenika. Problem je što je na brodu ostao blokiran i dio redovnih putnika, no i to je uspješno riješeno.
Zbog ovog incidenta koji zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije nije prerastao u sukob navijačkih skupina, došlo je do poremećaja u brodskom prometu i zastoja plovidbe prema šibenskim otocima.

Iz kategorije: Vijesti