Datum objave: 17. Siječanj 2022

ŠIBENIK TAKVU SAHRANU NE PAMTI / Stotina bikera turiranjem motora ispratila na Kvanju Mira Vučenovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Bikerski ispraćaj kako to i dolikuje čovjeku koji je cijeli svoj život bio posvećen motorima i bikerskom pokretu organizirali su danas 60 - godišnjem  Šibenčaninu Miru Vučenović njegovi prijatelji bikeri iz cijele Dalmacije.  Najprije su se na svojim motorima okupili na gatu Vrulje, a nakon toga  su u 14 sati krenuli kroz grad na gradsko groblje Kvanj na kojem je Miro danas pokopan. Tamo su ga ispratili bikerskim turiranjem motora. Bila je to velika i dirljiva sahrana. Pokopan je i uz najveće počasti kao hrvatski branitelj. 

 
Za Mirom Vučenovićem koji je bio dobra duša Šibenika, gradski dečko koji se družio se generacijama Šibenčana od subote kada je preminuo tuguje, slikovito rečeno cijeli grad. Do danas se, u nevjerici da je otišao u vječnost,   od njega na društvenim mrežama opraštaju njegovi prijatelji, kolege, poznanici uz riječi Adio dragi, adio Miro sjećajući se mnogih lijepih trenutaka koje su s njim proveli. 
Miro je bio pripadnik  legendarnog  "Leteći odred” u kojem su uz njega bili i  Damir Lemac, Davor Krečak, Boris Belamarić Bela, Nikica Celić, Dinko Vukorepa i Ivica Šišak. Bila je to   samorodna i dragovoljna postrojba šibenskih bikera koji se sebe i svoje motore dali na raspolaganje voljenom gradu i Domovini. U presudnim danima Domovinskog rata, te posebno u danima koji su prethodili napadu bivše JNA na Šibenik i tijekom bitke za Šibenik u rujnu 1991. godine oni su bili pouzdana veza Kriznog stožera za obranu Šibenika i postrojbi na prvim crtama bojišnice.
 
Upravo je "Leteći odred" donio u Šibenik prve vijesti o nadiranju tenkova JNA prema Šibeniku. Bili su brzi, hrabri i pouzdani, a u presudnim trenucima bili su jedino "sredstvo veze" putem kojega je bilo moguće koordinirati obranu i uspješno se suprotstaviti neprijatelju.
Najčešće su vozili tamo gdje je bilo najpotrebnije, ali i najopasnije, od Šibenika prema Skradinu, Bićinama, Dubravicama i Velikoj Glavi.
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3