Datum objave: 24. Prosinac 2021

DOBRA VIJEST ZA SVE / Dječji vrtići Žižula i Sunce dobili bespovratna EU sredstva za nove programe i produljeni rad

Diana Ferić
Diana Ferić

Među potpisnicima 75 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za unapređenje usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja obrazovanja sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda vrijednih više od 177 milijuna kuna za provedbu projekata su i osnivačice dvaju šibenskih vrtića – Zorana Ivić iz “Žižule” i Jasna Grubišić iz “Sunca”. Ti će projekti omogućiti uvođenje produljenog rada što je vrlo bitno roditeljima koji rade dvokratne ili u smjenama te novih programe koji će dodatno povećati razinu predškolskoj odgoja.

Ovim projektom će se omogućiti usklađivanje poslovnog i obiteljskog života produljenim radnim vremenom vrtića, stvaranju većih vrijednosti kroz razvoj posebnih programa, jačanju kapaciteta odgojitelja, stručnih suradnika i drugih zaposlenika. Još jednom smo pokazali da profesionalnost, odgovornost i kvaliteta dobivaju rezultate na zadovoljstvo djece, roditelja,zaposlenika i lokalne zajednice.”, kazale su nam nakon potpisivanja tih ugovora Zorana Ivić i Jasna Grubišić, a uskoro će javnost i detaljno izvjestiti o projektima koje će financirati tim bespovratnim sredstvima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je na potpisivanju ugovora istaknuo  kako se time želi poslati poruka koliko su važni mladi, predškolski odgoj i koliko je bitno da što veći broj djece bude uključen u dječje vrtiće, osobito između treće i šeste godine.
 
Zajednički cilj da više od 90 posto djece bude uključeno u vrtiće

Iz kategorije: Vijesti