Datum objave: 13. Prosinac 2021

KIĆENJE GRADA / Imamo i prvi "angažirani" okićeni borić u Šibeniku, djelo je šibenske modne kreatorice Đine Grbin

Diana Ferić
Diana Ferić

Uspješna šibenska modna kreatorica Đina Grbin i ove je godine  ispred svog butika Sani Design  postavila neobično ukrašeno božićno drvce. Dok su proteklih godina to bili gnomi, ove godine  su ukrasi u duhu vremena u kojem živimo i  sumnjama koje nas  opterećuju – uz klasične ukrase na borić je izvjesila i različite naslove vezane za koronavirus i cijepljenje tako da možemo reći da je to prvo „angažirano” božićno drvce.

„Taj moj borić ukrašen je neutralnim natpisima koje sam izrezala iz štampe i plastificirala ih, a oni su u skladu s vremenom i zbivanjima u kojima smo. Neutralni su  zato što nema mišljenja, političara , poruka, nema ni ZA  ni PROTIV . Na tu neutralnost i ne sugeriranje sam jako pazila prilikom izbora "ukrasa" nastojeći se držati golih činjenica, a koje izazivaju na propitkivanje svakog od nas. Preklani sam imala gnomove po čitavoj ulici i nazvala bi ih vrhuncem mog dosadašnjeg božićnog davanja ulici i gradu. Lani nismo imali ukrasa , a ove godine korona i ja smo u suživotu. Na ovim našim prostorima sigurno će gotovo svaki dom imati okićenu jelku, simbol nečeg dobrog što nam slijedi , ali na žalost u mnogim domovima bit će , simbolično rečeno, upravo ono na što upućuju moji ukrasi. Moja je želja da svi o tome razmislimo”, kazala nam je Đina.
To je za sada i jedini okićeni borić u središtu grada, osim onih koje je postavila gradska uprava što znači da se obrtnici i poduzetnici u povijesnoj jezgri nisu baš potrudili dati svoj obol božićno – novogodišnjem ozračju u Gradu. 
Iz kategorije: Vijesti