Datum objave: 05. Prosinac 2021

Karlo Klarin, profesor književnosti, češkog i talijanskog jezika, novi je predsjednik SDP-a Šibensko – kninske županije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Karlo Klarin, profesor češkog i talijanskog jezika i književnosti u osnovnim školama„Vjekoslav Kaleb” u Tisnom i „Murterski škoji” u Murteru, novi je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Šibensko – kninske županije. Klarin je u drugom krugu unutar stranačih izbora dobio više glasova od svog konkurenta Ivana Rajićam.
-Zahvaljujem na podršci i ukazanom povjerenju - kazao je Karlo Klarin. - Još jednom smo pokazali da kao stranka imamo kapaciteta za mijenjanje društva na bolje. Ova funkcija me raduje te istovremeno obvezuje. Stranačke politike gradit ćemo svi zajedno. Pozivam vas da slobodno iznosite svoje ideje i aktivno sudjelujete u kreiranju budućnosti naše stranke. Vjerujem da ću vam na tom putu biti oslonac i podrška. Uključivanje mladih kao pomoć iskusnim kolegama te jačanje pozicije žena u lokalnoj politici ostaju moji prioriteti. Zahvaljujem i kolegi Rajiću na fer i korektnoj kampanji.

Karlo Klarin rođen je 17. srpnja 1979. godine u Šibeniku. Po zanimanju je profesor češkog i talijanskog jezika i književnosti. Zaposlen je u O.Š. „Vjekoslav Kaleb” u Tisnom i O.Š. „Murterski škoji” u Murteru kao učitelj talijanskog jezika. Prije stalnog zaposlenja na otoku proveo je 14 godina po terenu, prve dvije godine na zamjenama, a od 2008. za stalno, u školama od Skradina i Šibenika, do Drniša i Vrpolja u kojem je proveo i najviše vremena. Provodio je razne školske projekte, a supotpisnik je i prvog Erasmus + projekta za O.Š. u Tisnome u vrijednosti 65 000 €, a uključuje boravak 20 djece u Francuskoj. Ovlašteni je sudski tumač za češki i talijanski jezik, a također i turistički vodič na češkom i talijanskom. Uz dva spomenuta jezika aktivno se služi engleski jezikom, a pasivno njemačkim. Aktivno se uključuje u politički život Tisnog od 2013. godine kad postaje vijećnik Općine Tisno, a od 2017. potpredsjednik općinskog vijeća i predsjednik SDP-a Općine Tisno. Godine 2020. postaje član Glavnog odbora SDP-a. Inače obnaša i dužnosti Predsjednika Turističkog vijeća i skupštine TZ Jezera i Predsjednik Upravnog vijeća DV Spužvica Tisno. Aktivan je u razvoju civilnog društva odnosno aktivnog građanstva gdje je za općinu Tisno kao voditelj projekta 'povukao' sredstva za pet projekata od kojih su tri ostvarena suradnjom s gradovima prijateljima, a dva putem 'Udruženja Europskih ruralnih zajednica' čiji je općina Tisno član. U Udruženju Europskih ruralnih zajednica član je Aplikacijskog tima i jedan od samo dva projektna managera zaduženih za provedbu projekata. Aktivan je član udruge 'Prijatelji Europe općina Tisno' gdje je trenutno i koordinator Erasmus + projekta Heritage for Youth.

Iz kategorije: Vijesti