Datum objave: 17. Studeni 2021

POLICIJA : Priveli smo prosvjednika jer je htio ući u Finu bez covid potvrde i testa

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je jutros privela  muškarca koji je prosvjedovao  ispred  FINA -e u Šibeniku  u koju se također ne može ući  bez covid potvrde ili negativnog testa testiranja,  kako javlja Šibenik IN. Navodno nije imao niti jedno ni drugo, a insistirao je da uže u prostor te financijske agencije pa je pozvana policija.

Prosvjednici pričaju drukčije.

- Mi smo se okupili na javnoj površini i nije bilo nikakvih problema, dok jednu ženu nisu htjeli pustiti u Finu. Mi smo bili tu da joj damo podršku, tada je zaštitar zvao policiju. Dva policajca koja su došla bila su korektna, no tada je došao treći i jednog od nas uhvatio pod ruku i odveo ga do auta - rekao je za Šibenik IN jedan od prosvjednika ispred policijske postaje.

Dvadesetak ljudi koji su se okupili pred policijom čekalo je razvoj događaja, popisali su se i kao svjedoci, a kako doznajemo, prosvjednik je pušten nešto iza deset sati.

Glasnogovornik PU Šibensko-kninske Šime Pavić poslao  je priopćenje u vezi jutrošnjeg privođenja muškarca ispred Fine:

- Sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH o propisanim uvjetima za ulazak i boravak u službenim prostorijama u kojima RH ili jedinice lokalne ili područne samouprave imaju većinski udio, osoba koja je 17. studenog htjela ući u prostorije FINA-e u Šibeniku nije ispunila uvjete za ulazak i boravak. Policija je na mjesto događaja došla na poziv osobe iz navedene institucije, utvrdila činjenično stanje te je postupala radi sprječavanja remećenja javnog reda i mira. Jedna osoba je dovedena u prostorije policije i nakon prekršajne obrade puštena.

Iz kategorije: Vijesti