Datum objave: 15. Studeni 2021

ZA ZDRAVIJI OKOLIŠ / Mladi volonteri iz Europe sadili stabla u kanalu svetog Ante

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Volonteri iz Šibenika i više europskih zemalja sadili su jučer stabla u kanalu sv. Ante, u sklopu EU projekta koji provodi udruga „Mladi u EU”.

To je bila posljednja je u nizu volonterskih projekata koje Udruga mladih 'Mladi u EU' provodi  u sklopu trogodišnjeg volonterskog projekta. U protekle tri godine na različitim volonterskim aktivnostima sudjelovalo je preko 60 volontera iz Hrvatske i inozemstva.

Trenutno se u Šibeniku nalaze volonteri iz 6 europskih zemalja. Tijekom dva tjedna, koliko je predviđeno trajanje volonterskih aktivnosti, oni kroz akcije čišćenja i sadnju stabala žele promovirati  volonterizam, uključivanje u jačanje lokalne zajednice i brigu za okoliš. U proteklim danima čistili su prostor bivše tvornice TEF, Martinsku te su krenuli s pripremnim radnjama za sadnju stabala u uvali Minerska.

Mladi u EU' projekt provodi u suradnji s JU Priroda'' Šibensko-kninske županije, JU Tvrđava kulture Šibenik i sa Zelenim gradom. Projekt se sufinanciran sredstvima iz europskih fondova.

 

Iz kategorije: Vijesti