Datum objave: 07. Studeni 2021

MJUZIKL O DRAŽENU PETROVIĆU / Ivica Krajač je zamislio Dražena kao Prometeja koji bogovima krade vatru i daje je ljudima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ivica Krajač, javlja „Jutarnji list”, obznanio je stihove mjuzikla o Draženu Petroviću koji je premijeru trebao imati još prošle godine, ali je njegovo postavljanje na scenu moralo biti odgođeno zbog epidemije korone. Mjuzikl će se zvati „Okovani Amadaues”, a osmišljen je kaže Krajač, kao suvremena antička tragedija.
Na mjuziklu o Draženu Petroviću Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje, inicijator ideje mjuzikla o slavnom Šibenčaninu, rade već tri godine, a sigurni su da će njihovo djelo publika moći vidjeti iduće godine. Mjuzikl je dobio ime „Okovani Amadesus”, objašnjava Krajač u „Jutarnjem listu”, zato što autori Dražena Petrovića doživljavaju kao okovanog Prometeja koji bahatim bogovima na Olimpu krade vatru i daruje je ljudima. Iznimno je zanimljiv i način koji će u mjuziklu biti prikazana Draženova Majka Biserka. Stihovi njene pjesme glase:

I kad je bio mamino dite
bio je veći od sve elite.
Uvijek je pričao o svom životu
svaka je riječ krila ljepotu.
Sad kad ga nema, isto još vrijedi
Sve što je reko, nikad ne blijedi.
Netko bi više dopustio sebi,
a on svojim smijehom izgladio sve bi.
To što je cvrkut bio za ptice,
bio je smijeh za njegovo lice.
Pjesma završava stihovima: Na čelu im vođa, od svih mažen, pažen, junak našeg doba one and only, Amadeus Dražen.

Svoj autorski doprinos kao pjesnik i skladatelj dao je i Dražen Žanko. Njegovu pjesmu „Kad plače majka” u mjuziklu bi trebala pjevati Radojka Šverko.

Projekt mjuzikla o Draženu Petrovići javnosti je predstavljen 2019. godine i već je trebao biti gotov no umiješala se epidemija korone pa je sve moralo biti odgođeno. Ipak Krajač, Žanko i Runje optimistični su i najavljuju praizvedbu iduće godine.

Izvor: Jutarnji list
Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti