Datum objave: 05. Studeni 2021

IZBORI U SDP -u / Rajić i Klarin zaratili zbog Rajićevih izjava, kandidira se i Anita Jakšić

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Anita Jakšić, dosadašnja tajnica SDP-a Šibensko-kninske županije također je predala kandidaturu za predsjednicu te županijske organizacije, a protukandidati su joj Ivan Rajić i Karlo Klarin, koji su se kandidirali prije, a zabog nekih izjava koje je medijima dao Rajić, uspjeli su se već i sukobiti.

Moram priznati da nisam očekivao u ovoj kampanji spuštanje na osobnu razinu, niti je to moj način djelovanja, ali očito moj protukandidat ima drukčije mišljenje. Moram reagirati na izjave u medijima koje su potpuna besmislica.

- nikad nisam rekao da se nemam vremena baviti politikom, ne bih se onda kandidirao za potpredsjednika županijske organizacije, a ni bio izabran. Meni je to, za razliku od onoga koji me proziva, uspjelo na prošlim unutarstranačkim izborima.

- potpuni je apsurd da osoba koja nema veze sa općinom Tisno, kao ni sa SDP Tisno, komentira izborne pobjednike i dovodi u pitanje naš odabir kandidata. Informacije radi, SDP Tisno i naš kandidat za načelnika u općini Tisno su POBIJEDILI.

- za angažman u parlamentarnim izborima predlažem da pogleda rezultate izbora u svim općinama i gradovima u devetoj izbornoj jedinici pa će mu neke stvari biti jasnije, jer je upravo općina Tisno postotkom među najboljim rezultatima SDP-a na zadnjim parlamentarnim izborima.

I na kraju želim poručiti mom protukandidatu, bivšem neuspjelom kandidatu za potpredsjednika županijske organizacije i bivšem neuspjelom kandidatu za predsjednika gradske organizacije Šibenik da ostanemo ipak dostojanstveni u ovoj kampanji”, napisao je na svom Facebook profilu nakon objavljenog intervjua Ivana Rajića u jednoj tiskovini.

Još jedna žena, istaknuta SDP - ovica, želi u vrh županijske organizacije. To je Ivana Vučenović, županijska vijećnica SDP-a koja je, na društvenim mrežama objavila da se kandidira za potpredsjednicu županijske organizacije.

"Želim osvijestiti problem ravnopravnosti spolova, rodne ravnopravnosti i većeg utjecaja žena u stranci. Žene imaju pravo dijeliti odgovornosti za odluke koje utječu na promjenu percepcije žena kao ravnopravnih sudionica svih životnih i političkih situacija. I ne samo to. Želim zastupati i sve članice i članove koji vjeruju u budućnost socijaldemokracije", napisala je.

Unutarstranački izbori su 27. studenog ove godine.

Iz kategorije: Vijesti