Datum objave: 27. Listopad 2021

Župnik župe Vidici fra Željko Klarić proglašen najboljim studentom licencijatskog studija Lateranskog Sveučilišta u Rimu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Župnik župe Vidici fra Željko Klarić na Papinskom Institutu za teologiju braka i obitelji dobio je priznanje za najboljeg studenta licencijatskog Lateranskog Sveučilišta u Rimu. Nagradu je fra Željko dobio u povodu inauguracije nove akademske godine na Papinskom Teološkom Institutu za brak i obitelj „Ivan Papavo II.” na Lateranskom sveučilištu u Rimu i povodom liturgijskog spomena sv. Ivana Pavla II., a priznanje mu je uručio dekan mons. Philippe Bordeyne. Svečanosti su nazočili kardinal Angelo De Donatis, vikar za Rimsku biskupije i mons. Vincenzo Paglia, predsjednik Papinske akademije za život i veliki kancelar Papinskog Instituta. U obrazloženju se navodi kako se radi o prvom od tri priznanja te se uzima u obzir ne samo prethodna godina nego i cijelokupni studij i zalaganje studenta.

Fra Željko je završio studij teologije na Papinskom Fakultetu sv. Bonaventure – Seraphicum u Rimu, te se potom vratio u domovinu gdje je boravio u više samostana i obavljao nekoliko službi. Nakon uspješnog pastoralnog iskustva u Hrvatskoj ponovno odlazi u Rim 2019. godine gdje nastavlja studij teologije braka i obitelji. U lipnju ove godine je uspješno završio specijalizaciju i obranio licencijatski rad na temu „Fede, speranza e carità nella salvezza del sacramento del matrimonio – nelle prospettiva delle tre encicliche Lumen fidei, Spe salvi e Deus caritas est“. Trenutno je član Samostana sv. Frane u Šibeniku te župnik Župe sv. Petra na Vidicima.

Iz kategorije: Vijesti