Datum objave: 20. Listopad 2021

KORONA / U zadnja 24 sata u Šibensko – kninskoj županiji 111 je novooboljelih od korone. Jedna je osoba umrla.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Šibensko-kninskoj županiji zabrinjavajuće raste broj oboljelih od korone. U Zadnja 24 sata 111 korona je dijagnosticirana kod 111 osoba; 69 u Šibeniku, 18 u Vodicama, osam u Tisnom, pet u Bilicama , po dvije u Skradinu, Kninu, Murteru i Unešiću te po jedna osoba s područja Drniša, Tribunja i Pirovca. Preminula je osoba koja se liječila u šibenskoj bolnici. Zaraza se širi sve intenzivnije. Trenutno su u Šibensko – kninskoj žćupaniji 264 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 29 osoba, od kojih su tri osobe na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) te jedna osoba na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 574 osobe. Od toga je 549 bliskih kontakata oboljelih, a za 25 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku.
U posljednja 24 sata na koronu je uzorkovano i testirano 418 uzoraka, a među njima je svaka četvrta osoba bila inficirana koronom.
Prema neslužbenim informacijama korona se probila i u gradsku upravu Grada Šibenika, ali još nema informacija o kolikom broju gradskih službenika je riječ.

Iz kategorije: Vijesti