Datum objave: 17. Listopad 2021

SVI ZA KIARU / Počelo je donacijskom večeri u Atrijumu, nastavilo se ovog vikenda humanitarnim događanjima na otvorenom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je danima u znaku prikupljanja pomoći za eksperimentalno lječenje 6-godišnje Kiare Goršić. U četvrtak su Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik i Dramska radionica Kulturne udruge Tribunj organizirali donatorsku večer u restoranu Atrijum. Odazvali su se brojni šibenski glazbenici, ali ne i puno građana. Crveni križ je otvorio namjenski žiro račun na kojem je do sada prikupljeno oko 680 000 kuna.

Jučer je na nogometnom igralištu u Crnici od 11 do 13 sati održan humanitarni event nazvan „Šibenik za Kiaru“. Organizacijske snage udružili su Grad Šibenik, šibenska Turistička zajednica i obrtnici čije su djelatnosti povezane s djecom kako bi  osmislili brojne zabavne i kreativne aktivnosti za djecu. Odazvali su se brojni roditelji s djecom. Organizirana je i bogata tombola s vrijednim nagradama za koje su se pobrinule ovdašnje igraonice i rođendaonice,a sav prihod bit će uplaćen za Kiarino liječenje.

Danas u 11 sati, održava se još jedno humanitarno događanje, a riječ je o sportsko-rekreativnoj aktivnosti na šetnici u Kanalu sv. Ante. Šibenčani svih generacija trčat će ili šetati, po izboru, dionicom dugom četiri kilometra od uvale Škar do kontrolne točke i natrag. Start će, ujedno biti i cilj. Za tri prvoplasirana mjesta trkačica i trkača osigurane su medalje, a za sve sudionike startni broj i okrijepa u utrci. Istu dionicu moći će prijeći i zaljubljenici u hodanje.

Startnina iznosi 50 kuna za obje aktivnosti, a predviđena je i mogućnost dodatnih dobrovoljnih novčanih priloga koje će donatori ubacivati u za to predviđenu kutiju.  Za nju je, kao i sve donacije,  zaduženo Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik.Organizaciju utrke i rekreativne šetnje, uz Crveni križ, potpisuju Grad Šibenik, Savez sportova grada Šibenika, Udruga umirovljenika Krešimirova grada, Powerlifting klub Šibenik, DSR ‘Sport za sve’ 08 forca Šibenik i Društvo sportske rekreacije Raslina.

I u narednu subotu, 23. listopada trčat će se šibenskim ulicama. Utrka „Šibenskih deset i Draženova četvorka“ koja se, u čast Dražena Petrovića, održava šesti put  imat će humanitarni predznak – opet za našu Kiaru.

Podsjetimo, malena Kiara boluje od zloćudnog tumora na mozgu, a njezina šansa za život je liječenje u Americi. Ondje djecu, kojima je također dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, pokušavaju liječiti eksperimentalnim lijekovima oralne primjene koji su već pokazali učinak.

Iz kategorije: Vijesti