Datum objave: 04. Listopad 2021

MIŠO KOVAČ U INTERVJUU „JUTARNJEM LISTU”: Ja sam iz Šibenika, ali nemam svoj grad. Šibenik ima svoje heroje Arsena, Vicu i Dražena. Ja nisam heroj Šibenika.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Legendarni Mišo Kovač dao je veliki ekskluzivni intervju „Jutarnjem listu” u kojem, u svom prepoznatljivom stilu govori o sebi, svojoj karijeri, novom spotu kojeg je nedavno snimio, kako živi u Strožancu kod Splita, koroni... U središnjem dijelu intervjua kada je novinarka Klara Rožman primijetila da je Nagradu Grada Šibenika za životno djelo, dakle nagradu svog grada, primio tek 2007. godine, Mišo odgovara:
-Što znači „moj” grad. Dobro, ja sam iz Šibenika, pleme Kovača tamo živi već nekih četiristopetsto godina. Već godinama živim i u Zagrebu, ali je li to moj grad? Nemam ja svoj grad. Ja imam Lidiju, svoju Lidiju koja me spasila, Imam Ivanu i svoju unuku Elenu, koju dida voli najviše na svijetu. One su moji gradovi. A Šibenik je zajeban, on ima svoje heroje. Njihovi heroji su Arsen Dedić, Vice Vukov i Dražen Petrović. Ne ja!

Nakon toga, nakon prisjećanja na Vicu Vukova i svoje susrete s njim, Mišo Kovač Kaže:
-To je jedan od ljudi koje Šibenik voli (Vice Vukov op.a.), premda Vice nije iz Šibenika jer su njegovi iz Zlarina, ali dobro... Drugi kojeg Šibenik voli, koji nikada nije imao brojnu publiku, koji nikada nije imao neki lom na koncertima, ali je zato imao uz sebe sve novinare i glazbene kritičare, bio je Arsen. Treći kojeg Šibenik voli je Dražen. .... To je Šibenik, grad kojem sam pjevao za njegovu 950. godišnjicu. Meni nije problem pjevati u Šibeniku. Meni nije problem pjevati ni u jednom gradu. Ali ja bih želio da Šibenik voli Split, da Split voli Zadar, da Zadar voli voli Rijeku u kojoj ne može svatko pjevati.

 Jutarnji list, 4. listopada 2021. / Autor: Klara Rožman 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3