Datum objave: 03. Listopad 2021

ZA ODRŽIVI RAZVOJ / Tri šibenske udruge organizirale edukativno - ekološku akciju u Park šumi Šubićevac, pogledajte što su djeca sve radila

Diana Ferić
Diana Ferić
Brojna djeca, mnoga i predškolskog uzrasta koju su roditelji uključili u subotnju akciju 'Šibenik trči za održivi razvoj' pod motom '(ne)OKOLIŠ(aj) - OČISTI u Park šumi Šubićevac, kao su učila o potrebi zaštite okoliša i čisteći ga sigurno su i najvrijedni  dio te lijepe ekološke priče.
Akciju su organizirale Udruge Kolektiv 4B, Azimuta i KU Fotopoetika, uz  podršku Turističke zajednice Grada Šibenika i Zelenog grada d.o.o.kako bi se i Šibenik pridružio obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja.Šibenčani su se  po prvi put mogli  okušati u popularnoj skandinavskoj aktivnosti – ploggingu. Akciji su s eodazvali predstavnici brojnih šibenskih udruga i medija. 
Planinarsko – ekološka udruga Stribor održala je  besplatnu radionicu za djecu.. Razgovarali su s njima o važnosti boravka u prirodi, učili su ih  o biljkama i zajedno s njima čistili okoliš. Prije toga ispisali su ekološke poruke koje su tijekom edukativne šetnje ostavili na stablima kako bi ih pronašli oni manje ekološki osvješteni i njima se inspirirali.
FOTO: Zrinka Magazin
Iz kategorije: Vijesti