Datum objave: 24. Rujan 2021

FEŠTA DELICIJA / Večeras humanitarno gastronomsko događanje u Murteru - degustirat će se modernizirnizirana tradicionalna kornatska i murterska jela

Diana Ferić
Diana Ferić

Zanimljivo gastronomsko događanje humanitarnog karaktera pod nazivom "Fešta delicija" bit će održano večeras u Murteru, u organizaciji tamošnje turističke zajednice i udruge Latinsko idro. Sudjelovat će 11 murterskih chefova koji će Veliku i Staru rivu u Murteru pretvoriti  u vrhunsku gastroscenu, kažu organizatori. 

"Naši chefovi posluživat će po 50 porcija tradicionalnih i moderniziranih murtersko-kornatskih jela pravljena od raznih namirnica uzdignutih do elitne gastronomije prepoznata u Hrvatskoj i inozemstvu, koja će biti poslužena u ekološkim tanjurima, koristeći pribor za jelo od palmina lišća, drveta i kartona, a gosti će moći uz kupnju samo jedne „žlice“ od 20kn degustirati i okusiti sva prezentirana jela", objasnili su. Prikupljeni novac  namijenjen je  obitelji Knezić kojoj Općina Murter-Kornati u Petrinji gradi dom. Sudjeluju:: konoba "Boba", restoran „Rebac“, „Fešta“, „Levrnaka“, „Fabro“, „Opat“, „Skalinada“, „Račić“, „Mareta“, „Jadran“ i "Fine Food Murter“.
 
Iz kategorije: Vijesti