Datum objave: 24. Rujan 2021

40 DANA ZA ŽIVOT / Počela je jesenja kampanja „Inicijative 40 dana za život” koja se bori protiv pobačaja i upozorava na važnost početka života.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kršćanska „Inicijativa 40 dana za život” počela je novu, jesenju molitvenu kampanju protiv pobačaja i upozoravanja na važnost početka ljudskog života. Riječ je o petnaestoj kampanji koja će obuhvatiti 34 grada, a prema najavama u njoj će sudjelovati oko 11 000 osoba koje će sudjelovati u molitvenim bdjenjima pred bolnicama i domovima zdravlja te još oko 20 000 osoba koje će sudjelovati u raznim događajima koje organizira „Inicijativa 40 dana za život”.
Organizatori „Inicijative 40 dana za život” na početku ovogodišnje jesenje molitvene kampanje iznijeli su podatak da je u nekoliko hrvatskih bolnica zahvaljujući molitvenim bdjenjima i jačanju svijesti o štetnosti pobačaja odnosno važnosti početka života, broj pobačaja smanjen za 30, a u nekima i za 50 posto.
Jedino sredstvo kojim se „Inicijativa 40 dana za život” bori protiv pobačaja i širi svijesti o početku života, je četrdeset dnevna molitva. Boriti se za život i protiv pobačaja iz kršćanske je perspektive legitimno što je odobrio i poglavara Crkve, papa Franjo. Kampanja „Inicijative 40 dana za život” počela je i u Šibeniku molitvenim hodom gradskim ulicama.

Iz kategorije: Vijesti