Datum objave: 31. Kolovoz 2021

ODZVONILO AUTOTRANSPORTU U ŠIBENIKU / Grad naručio 11 novih niskopodnih autrobusa i osniva svoju komunalnu tvrtku

Diana Ferić
Diana Ferić

Nabava 11 novih solo niskopodnih autobusa vrijednih oko 26,1 milijun kuna namijenjenih gradskom linijskom prijevozu za što je gradonačelnik Šibenika Željko Burić danas potpisao ugovor s Mariom Fabek, direktorom tvrtke „Auto Hrvatska Prodajno Servisni Centar“ d.o.o.  iz Brezovice predstavlja začetak osnivanja gradske prijevozničke tvrtke koju je Burić najavio još 2019. godine.

Autobusi će u Šibenik stići za devet ,a kupljeni su u sklopu projekta „Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika“. Bespovratna sredstva osigurana su iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna RH.

„Šibenik će dobiti javni prijevoz primjeren svom urbanom identitetu, što će osigurati visoki standard u pogledu te vrste komunalne usluge  te pridonijeti organiziranosti prometa i kvaliteti života građana, kao i naših gostiju. Započinjemo postupak osnivanja vlastite komunalne tvrtke koja će se baviti organiziranim komunalnim prijevozom koji jamči brzinu, dostupnost i kvalitetu“, istaknuo je, uz ostalo, gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta dodao je da je u izradi studija koja će precizirati mnoge važne detalje vezane uz javni promet u gradu Šibeniku. „Studija će u konačnici precizirati najbolji model organizacije javnog prometa, broj i učestalost linija, relacije i cijenu autobusnih karata. Suvremeni autobusi koji su upravo naručeni po kvaliteti i pouzdanosti u samom su vrhu na tržištu i nema sumnje da ih Šibenik zaslužuje“, kazao je Mileta.

Iz kategorije: Vijesti