Datum objave: 25. Kolovoz 2021

SLUČAJ USMRĆIVANJA LABUDA U SKRADINU / Policija i Državno odvjetništvo ni dodatnim ispitivanjem nisu utvrdili elemente kaznenog djela

Diana Ferić
Diana Ferić

Niti nakon dodatnog ispitivanja okolnosti u kojima je mađarski turist početkom kolovoza u Skradinu skoči s jahte na labuda i usmrtio ga policija nije našla razloga da ga se kazni, a slučaj je preuzeo Državni inspektorat.

“Policijski službenici su svoj dio mjera i radnji obavili, određene razgovore smo ponovili, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela dok su postupanje u predmetu preuzeli službenici Državnog inspektorata RH, Sektora za nadzor zaštite okoliša, zaštite prirode i vodopravni nadzor, Služba nadzora morskih ekosustava kojima je proslijeđeno naše izvješće. Dalje je navedena Služba nadležna za poduzimanje mjera iz svog djelokruga kao i eventualno podnošenje adekvatnih prijava ili izvješća”, priopćio je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Taj je slučaj, kao što je poznato, inicirao jedan svjedok koji je sve to promatrao i prijavio Centru 112. On je tada za ŠibenikIN rekao kako je stranac skočio s vrha jahte na labuda dok su se djeca, koja su se nalazila na toj jahti, smijala, a da je netko na jahti sve snimao mobitelom. Ispričao je da se labud još par minuta mučio i naposljetku uginuo.

Policija je utvrdila da je mađarski državljanin s usidrenog broda skočio u more i pritom pao na labuda, ali da mu to nije bila namjera. Rekli su kako nema elemenata kaznenog djela nego da se radi o nesretnom slučaju. “Zanima me, ako sam zvao 112 te policiju da im prijavim cijeli slučaj koji se ispred mene odvio, kako je onda moguće da se izvede zaključak da je sve bio samo nesretan slučaj. Rečeno mi je iz policije da će me kontaktirati jedan inspektor, no to se do ovoga trenutka nije dogodilo. Svi su prisutni vidjeli da nije bio nesretan slučaj, već da je skok bio ciljan uz bodrenje publike s broda, što je završilo kobno za labuda”,  komentirao je takav ishod taj svjedok

Budući da je taj događaj naišao na zgražanje i osudu javnosti koja nije mogla prihvatiti to što če stranac proći nekažnjeno policija je poduzela dodatne radnje, ali očito s istim rezultatom.

Iz kategorije: Vijesti