Datum objave: 12. Kolovoz 2021

SKEJO PRIJAVLJEN ZBOG UZVIKA ZA DOM SPREMNI / Policija podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira.

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a Marko Skejo prijavljen je nakon što je na obljetnici Oluje uzvikivao ‘Za dom spremni’. Prijavila ga je policija Šibensko-kninske županije nakon što je provedeno kriminalističko istraživanje, kako su danas priopćili ne navodeći ime prekršitelja.

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, stoji u priopćenju.

Naime, sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici su navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog, policija je protiv 65-godišnjaka, Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

FOTO: Duško Jaramaz, Pixell

Iz kategorije: Vijesti