Datum objave: 22. Srpanj 2021

UVOĐENJE REDA / Tvrtka Zisch morat će i danju kupiti ostavljene električno romobile po gradu i smještati ih u bazne stanice

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tvrtka Zisch d.o.o., koja ima ugovor za najam električnih romobila na području grada Šibenika morat će i danju,a ne samo noću prikupljati električne romobile koje korisnici te usluge ostavljaju svugdje po gradu. Ako ne pojača nadzor nad tim izgubit će koncesiju. To je dogovoreno na sastanku pročelnika Odjela za komunalne poslove Ante Nakića i predstavnika te tvrtke, kako su nam priopćili.

 "Dogovoreno je da tvrtka pojača nadzor nad korištenjem električnih romobila. Osim što imaju zaduženu osobu koja za vrijeme noćnih sati prikuplja romobile te ih vraća na bazne stanice, dogovoreno je da to isto rade i tijekom dana. Inače, Grad Šibenik s navedenom tvrtkom sklopio je ugovor za korištenje pet lokacija – baznih stanica za smještaj električnih romobila. Grad je predložio još dvije bazne stanice na obali kako bi se spriječilo njihovo ostavljanje na neprimjerenim mjestima", stoji u priopćenju. 

 Građani su i tom odjelu slali pritužbe zbog toga što se romobili odlažu na posvuda, na trgovima, trotoarima, Autobusnom kolodvoru...pa su pozvali na razgovor predstavnike tvrtke Zisch iz Biograda.

 Za najam romobila u gradu je pet punktova. Isprva je bilo zamišljeno da ih korisnici ostavljaju samo na tim punktovima, ali se to pokazalo nepraktičnim pa je tvrtka Zisch odlučila da ih mogu ostavljati bilo gdje,a da će ih njihovi zaposlenici pokupiti za njima.

 "Drago nam je što su električni romobili pokazali korisnima te što su u kratkom vremenskom periodu zaživjeli, ali je tvrtka upozorena da ako se ne uspije napraviti veći red s distribucijom romobila, da će Grad morati ići u smjeru raskida ugovora", kažu u Odjelu za komunalne poslove.

Iz kategorije: Vijesti