Datum objave: 22. Srpanj 2021

IN MEMORIAM / Umro je legendarni kuhar i ugostitelj Zoran Jajac. Jedan od najpoznatijih dalmatinskih chefova i prvih majstora ugostitelja u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Umro je leganedarni kuhar i ugostitelj Zoran Jajac, jedan do najpoznatijih dalmatinskih i hrvatskih chefova. Bio je vizionar, tradicionalist i revolucionarni inovator u svijetu kulinarstva, umjetnik koji je kuhačom kao čarobnim štapićem stvarao čarolije okusa i mirisa uvijek prožetih njegovim zavičajem, Murterom i Kiornatima. Prešao je put od šegrta do chef. Postao je poznat, cijenjen i priznat zahvaljujući svom osebujnom, kreativnom pristup kuharstvu. Dobitnik je Zlatne boule, priznanja Šibensko - kninske županije za chefa 2019. godine, što je bila samo još jedna potvrda njegove vrijednosti koja je u stalnom usponu bila više od 40 godina. Uz kulinarstvo imao još jedna hobi uz koji se opuštao. Volio je klesati kamen i graditi u kamenu. Ta djela njegovih ruku ostat će kao trajni spomen na njega u restoranima Lavernaka i Fešta u Kornatima ali i na obnovljenim i uređenim murterskim kućama.
Među domaćima začetnicima i pionirima vrhunskog, a k tomu i smjelog inovativnog kuharstva Zoran Jajac imao je posebno mjesto i ima goleme zasluge za stvaranje i afirmaciju tradicionalne i suvremene hrvatske gastronomije. 2019. godine Zoran Jajac dobio je Zlatnu boulu, priznanja Šibensko - kninske županije za chefa što je bila samo još jedna potvrda njegove vrijednosti i postignuća.

Sve o Zoranu Jajcu, njegovom životnom putu, vizijama, željama i nadama pročitajte u časopisu Volim Šibenik:

VOLIM ŠIBENIK NO41 - ZORAN JAJAC

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3