Sidebar Menu

Datum objave: 21. Srpanj 2021

PRIJATELJSTVO KOJE TRAJE OD 2002. GODINE / Izaslanstvo Grada Šibenika na primanju kod gradonačelnika Civitanove i Mogliana

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima boravi u Italiji gdje se danas susreo s gradonačelnikom Civitanove Fabriziom Ciarapicom i predsjednikom tamošnjeg Gradskog vijeća Claudiom Moressijem.

Prijam šibenske delegacije održan je u povodu održavanja Međunarodne jedriličarske regate Civitanova-Šibenik koja se održava 20. godinu zaredom.  

„Naša dva grada povezala je ljubav prema moru i jedriličarstvu, a ova regata postala je vrijedna sportska manifestacija. Regata je osmišljena i pokrenuta kao izraz prijateljstva i suradnje između dvaju pobratimljenih gradova, Šibenika i Civitanove te je ujedno sjajna prilika da njeni sudionici razmjene iskustva i međusobno se povežu. “, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Gradonačelnik Burić tijekom svog posjeta Italiji susreo se i s gradonačelnicom Mogliana Ceciliom Cesetti uz domaćinstvo Šibenčanke Maje Gnjidić Verdecchia. Tom prilikom dogovoren je nastavak suradnje na turističkim projektima između dvaju gradova. Uživali su i u privatnom druženju.

Jedriličarska regata Civitanova-Šibenik starta u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine, s početkom u 14 sati kada će s obale Italije prema Krešimirovom gradu krenuti 40-ak jedrilica s oko 200 jedriličara.  Dolazak prvih jedrilica na cilj  ispred Zlarina očekuje se već u petak u ranim jutarnjim satima. Organizator regate je Jedriličarski klub Val.

Šibenik i Civitanova su bratimljeni gradovi od 2002. godine

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.