Sidebar Menu

Datum objave: 02. Srpanj 2021

TURISTIČKA SEZONA / Njemačka zadovoljna oporavkom turizma i turističkom sezonom. Njemačkoj najvjerniji turisti su – Hrvati

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Njemačka turistička zajednica objavila je podatke o kriznoj kovid turističkoj sezoni te priopćila da se Njemački turizam oporavlja od krize uzrokovane globalnom borbom protiv korone 2020. godine. Njemačka je zbog epidemioloških mjera imala pad turističkog prometa veći od 60 posto. Njemačkoj najvjerniji turisti su – Hrvati. Čak i u vrijeme ograničenja putovanja, restrikcija i provedbe epidemioloških mjera Hrvati su zabilježili najmanji pad broja dolazaka i noćenja u Njemačkoj. I sada nakon popuštanja mjera i oživljavanja turizma Hrvati spadaju u skupinu turista koja bilježi najveći porast broja dolazaka i noćenja u Njemačkoj. Tijekom lipnja premašili su pola milijuna noćenja što je odličan rezultat jer su u isto vrijeme 2019. godine koja je za Njemačku kao i za Hrvatsku bila vrlo uspješna, ostvarili tek nešto više od 360 000 noćenja.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.