Datum objave: 19. Lipanj 2021

DRNIŠKI PRŠUT ŠAMPION HRVATSKE / Pršut iz pršutane „Drniške delicije Maran” Zorana Ćevida osvojio titulu šampiona u konkurenciji najboljih pršuta iz Istre i Dalmacije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

POREČ – Pršut „Drniških delicija Maran” drniškog pršutara Zorana Ćevida svojio je titulu šampiona u konkurenciji najboljih pršuta iz Istre i Dalmacije na Danima hrvatskog pršuta u Poreču. Pršutana „Drniške delicije Marana” pod rugi puta je slavodobitnik ovog prestižnog gastrononomskog natjecanja na kojem je trijumfirala i 2019. godine kada su Dani hrvatskog pršuta održani u Zagrebu.

-Za šampionski pršut – kazao je Zoran Ćevid, nositelj pršutarske tradicije obitelji Ćevid – potrebni su trud, radi i ljubav prema poslu, ali i iskustvo i znanje. Veseli me što se još jednom potvrdio potencijal i kvaliteta drniškog pršuta koji je jedan od najjačih dalmatinskih brednova.

Najbolji hrvatski pršut – šampionski pršut „Drniške delicije Maran” bit će danas predstavljen na eno-gastro manifestaciji „Vinistra”. Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča pozvao je Porečane i goste Poreča da prošeću do obnovljene Gradske rive na kojoj će biti predstavljeni najbolji hrvatski pršuti te upoznaju i kušaju šampionski pršut iz Drniša.

Foto: Danilo Dragosavac

Iz kategorije: Vijesti