Datum objave: 17. Lipanj 2021

STIGAO TOPLINSKI Val / Danas će na Jadranu biti i do 32 stupnja, a narednih dana temperatura zraka će se popeti i do 36 stupnjeva

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prvi ovogodišnji toplinski val stigao je do Hrvatske. Vrhunac se očekuje u nedjelju i ponedjeljak, kada bi temperature lokalno mogle ići i do 35, pa čak i 36 stupnjeva.

Ni danas neće biti puno lakše, tijekom dana se očekuju maksimalne temperature od 33 stupnja, piše Index.hr.

Noći su ponegdje na kopnu još uvijek relativno svježe, no to neće biti slučaj idućih dana. Zato su na Jadranu noći već sada vruće. Kako je jutros objavio HRT, na kopnu je u 6 ujutro izmjereno 12 do 16 stupnjeva (Zagreb), dok su na moru temperature išle preko 20! U Splitu je u 6 sati izmjereno 22, u Rijeci i Dubrovniku 21 stupanj.

Što nas čeka danas?

Pretežno sunčano i u većini krajeva vruće, stoji u prognozi DHMZ-a. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro burin, a danju do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32°C.

Prognoza za sutra

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje vruće. Ujutro mjestimice umjeren burin, a danju jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 30°C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, vrlo toplo, pa i vruće. U ujutro slab do umjeren burin, a danju maestral. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 31°C.

 

Iz kategorije: Vijesti