Sidebar Menu

Datum objave: 11. Lipanj 2021

KORONA NEPRAVDA / Odgovornima koji su se cijepili – ništa, neodgovornima poticaji, povlastice, pokloni…

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Isplati li se biti odgovoran i savjestan? Ne isplati. Aktualni dokaz da bolje prolaze neodgovorni i nesavjesni je – cijepljenje protiv korone. Građani Hrvatske, a u mnogim drugim zemlja je situacija slična, koji su se ponijeli odgovorno, poslušali savjete liječnika i savjesno se pravovremeno cijepili, s pravom se mogu smatrati zakinutima pa i prevarenima. Naime za svoju odgovornost i savjesnost nisu dobili baš ništa. S druge strane neodgovorni ma i nesavjesnima koji su odbijali, izbjegavali, omalovažavali cijepljenje nude se  pokloni, poticaji i povlastice. Da bi se cijepili nude im se nagrade, poticaj, povlastice i pokloni. Da to nije tek bizarno grintanje na neprovjerene vijesti potvrdila je Vlada Republike Hrvatske koja je najavila novu antikovid kampanju s „konkretnim motivirajućim mjerama“. Neke  „motivirajuće mjere“ već su krenule. Na sjeveru Hrvatske oni koji se sada cijepe, a nisu to učinili ranije dobit će besplatne ulaznice za toplice. Splićani koji se cijepe mogu računati na besplatne ulaznice za kazalište. Širom Hrvatske neće morati čekati na red za cijepljenje, a krenuli su i autobusi koji će ići, ne baš od kuće do kuće, ali dovoljno blizu da se cijepljenje olakša, pojednostavi i obavi bez suvišnih komplikacija, stresova i neizvjesnosti, dakle svega onoga kroz što su prolazili oni građani Hrvatske koji su se do sada cijepili.
U svijetu protivnike cijepljenja, kolebljive, tvrdoglave nepovjerljive na cijepljenje motivira novcem, krafnama, besplatnim pivom, popustima na putovanje zrakoplovom, premijama na osiguranje...U borbi protiv korone i za što bržu normalizaciju života očito koriste se sva raspoloživa sredstva pa čak i neka neuobičajena za koja se može samo nadati da će biti učinkovita.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.