Datum objave: 09. Lipanj 2021

TRAGEDIJA U KNINU / Čeka se nalaz obdukcije, u Kninu sutra Dan žalosti zbog smrti petogodišnjaka koji je umro ostavljen u automobilu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policija još  nije priopćila detalje o okolnostima u kojima je jučer u Kninu preminuo petogodišnjak. Čekaju rezultat obdukcije. Otac ga je, kako se neslužbeno doznaje, zaboravio u automobilu i otišao na posao umjesto da ga prije toga odvede u vrtić. Na vanjskoj temperaturi od 28 stupnjeva, koliko je bilo jučer u Kninu, u zatvorenom automobilu se vjerojatno popela i do 50 stupnjeva što  dječji organizam ne može izdržati.  Zbog te tragedije gradonačelnik Knina Mario Čaćić je odlučio da će sutra, 10. lipnja, biti  proglašen Dan žalosti u tom gradu.

 Kako je jučer objavio Index, sumnja se da otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka, koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila, nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu te je parkirao automobil i otišao u vojarnu. 

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao. Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera.  Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatirana je dječakova smrt, a oca je privela policija.

Iz kategorije: Vijesti