Sidebar Menu

Datum objave: 07. Lipanj 2021

OBILJEŽENA 28. GODIŠNJICA SMRTI DRAŽENA PETROVIĆA / Cvijeće su položili čelni ljudi Šibenika, Županije i sportskih udruga

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Šibeniku je danas obilježena 28. godišnjica tragične smrti košarkaške legende Dražena Petrovića u prigodnom programu kod njegovog spomenika na Baldekinu.

Uz Draženov spomenik, a potom i kod njegova koša u Ulici Petra Preradovića, cvijeće su položili gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, župan Marko Jelić sa zamjenicima, predstavnici sportskih klubova i udruga i Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

„Dražen Petrović bio je istinski sportski i ljudski uzor svim mladim sportašima. Svojom je veličanstvenom igrom i karizmom pronio slavu Šibenika, Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske po cijelom svijetu. Izuzetno mi je drago što se uspomena na njega posebno njeguje u školama i sportskim klubovima te što je upravo on uzor ovoj djeci. To je najbolji način za odati mu zasluženu počast i garancija da nikada neće biti zaboravljen,“, kazao je tom prigodom župan dr.sc. Marko Jelić.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako je Dražen primjer kako se izuzetnim zalaganjem uz neosporan talent isplati za nešto žrtvovati.

„Na nama je da čuvamo uspomenu na Draženov lik i djelo, a izuzetno mi je drago vidjeti šibensku djecu koja uče o svim njegovim uspjesima i vrlinama koje je kao čovjek imao“,  poručio je gradonačelnik.

 Prigodni program vodili su učenici 3. razreda OŠ "Juraj Šižgorić" Toni Jukić, Nika Makarin i Franka Stegić. 

Kobnog 7. lipnja 1993. godine Dražen Petrović je izgubio život u tragičnoj prometnoj nesreći kod njemačkog Ingolstadta i svijet je ostao bez jednog od najvećih košarkaša koje je Hrvatska dala, igrača koji je u ranoj mladosti prerastao njene, a uskoro i granice Europe.

Svoju posljednju utakmicu Dražen je odigrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za EP u Wroclavu. Bilo je to 5. lipnja 1993. godine. Hrvatska reprezentacija iz Poljske se vraćala zrakoplovom, no Dražen je na put krenuo automobilom. Nažalost, bila je to njegova posljednja vožnja. Poginuo je u 29. godini.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.