Sidebar Menu

Datum objave: 29. Svi 2021

TURISTIČKA (POST?) KORONA SEZONA / Nekoliko lastavica ne čini (turističko) proljeće, ali... ipak se kreće (i u Šibeniku).

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Korona se povlači - turisti (polako) dolaze. Iako ih još nema tako mnogo ( prošli tjedan u Hrvatskoj je boravilo tek oko 45000 turista) lijepo vrijeme i prve turističke laste daju razloga za optimizam. Iako službena izvješća navode da je među turistima na Jadranu najviše Nijemaca i domaćeg svijeta, u Šibeniku se čuje malo njemačkog, a dosta češkog, ruskog, poljskog i slovenskog. Gostiju je puno puno manje nego rekordne 2019.  godine kad je u svibnju dan registrirano 230 000 turista, ali... ipak se kreće i početak turističke (post?) korona sezone djeluje obećavajuće tim prije jer se već  danas bilježi masovniji dolazak turista iz Češke, Slovačke i Mađarske. Turistički je počeo disati i Šibenik. Istina ulice su još puste, gostiju je malo, ali osjeća se u zraku pozitivna vibra.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.