Datum objave: 19. Svibanj 2021

ZANIMANJE ZA CIJEPLJENJE NE JENJAVA/ Za ovaj tjedna osigurano je 6 700 doza cjepiva, iz ŽJZ-a pozivaju građane da se prijave za cijepljenje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Unatoč tomu što i u Šibensko - kninskoj županiji značajno pada broj zaraženih koronavirusom zanimanje za cijepljenje ne jenjava što je potvrdilo i današnje masovno cijepljenje u sportskoj dvorani na Baldekinu.Z aovaj tjedna osigurano je 6 700 doza cijepiva.

Županijski Zavod za javno zdravstvo objavio je plan cijepljenja za ovaj tjedna i pozvao građane da se odazovu i pokažu odgovornost prema svom i zdravlju drugih.

Provedba Plana cijepljenja od 17. do 23. svibnja 2021.

Tijekom tjedna organizirat će se sljedeći punktovi:

  1. U SD Baldekin u Šibeniku 19., 20. i 21. svibnja:
  • - i 20. svibnja cijepit će se osobe po pozivu liječnika obiteljske medicine; cjepitelji su mobilni timovi Doma zdravlja Šibenik.
  • - svibnja od 8,30 do 12,30 sati cijepit će se po pozivu osobe prijavljene na platformu cijepise.zdravlje.hr, zaposlene u turizmu i u ugostiteljstvu, te strane osiguranike; cjepitelji su mobilni timovi Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ i Opće bolnice ŠKŽ
  1. U Tisnom u prostorijama DZ, Istočne Gomilice 2, 20. 21. svibnja 2021. cijepit će se  po pozivu osobe zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu s područja općina Tisno, Murter-Kornati i Pirovac; cjepitelji su mobilni timovi Zavoda za hitnu medicinu.
  2. U Vodicama  20. svibnja u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu, cijepit će se po pozivu osobe zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu s područja Grada Vodica i Općine Tribunj; cjepitelji su mobilni timovi Zavoda za hitnu medicinu.
  3. U Primoštenu 21. svibnja u prostorijama ZHM-a, Kamenar 2e, cijepit će se  po pozivu osobe zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu s područja općina Primošten i Rogoznica; cjepitelji su mobilni timovi Zavoda za hitnu medicinu.
  4. U Drnišu u prostorijama DZ Drniš punktovi su organizirani 20. i 21. svibnja; cijepit će se osobe po pozivu liječnika obiteljske medicine; cjepitelji su mobilni timovi Doma zdravlja Drniš.
  5. U Kninu u prostorijama DZ Knin punktovi su organizirani 19., 20. i 21. svibnja; cijepit će se osobe po pozivu liječnika obiteljske medicine; cjepitelji su mobilni timovi Doma zdravlja Knin.

Cijeli tjedan će cijepiti liječnici obiteljske medicine u svojim ordinacijama, kao i timovi u Zavodu za javno zdravstvo i OB Šibenik.

Cijepi se sa sve četiri vrste cjepiva i za istaknuti  je kako su sva cjepiva registrirana u Europskoj uniji podjednako kvalitetna i podjednako štite od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.

Raspoloživa količina cjepiva je oko 6 400 doza.

Pozivaju se žitelji Šibensko-kninske županije da se prijavljuju za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine, ili putem platforme „cijepise.zdravlje.hr“ i besplatnog broja 0800 0011, ili Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, ukoliko nemaju izabranog liječnika na području naše županije.

Misli na druge, CIJEPI SE!

Iz kategorije: Vijesti