Datum objave: 12. Svibanj 2021

MINISTAR BUTKOVIĆ U 0BILASKU PROJEKATA NA POMORSKOM D0BRU U ŽUPANIJI: Uređenje Vrnaže može poslužiti kao primjer ostalim županijama, gradovima i općinama

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ministar mora, prometa i infrastrukture g. Oleg Butković, sa suradnicima, boravio je jučer u Šibensko-kninskoj županiji. U popodnevnim satima, ministar je u društvu načelnice Općine Rogoznica Sandre Jakelić i ravnateljice Županijske lučke uprave g Jadranke Fržop obišao radove na uređenju lučkog područja u centru Rogoznice, gdje je upravo završila druga faza izgradnje 220 metra duge rogozničke rive. Započela je treća faza, a ukupna vrijednost do sada završenih i ugovorenih radova uređenja obale u Rogoznici iznosi nešto više od 41 milijun kuna.

Ministar je potom, u društvu župana Gorana Pauka i gradonačelnika Šibenika Željka Burića, obišao dovršenu komunalnu luku Vrnaža u Mandalini.

„Prije pet godina na ovom mjestu zatekao sam potpuno drugačiji prizor. Danas je ovdje luka s 800 vezova koja je riješila probleme domicilnog stanovništva. Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i Ministarstvo mora prometa i infrastrukture u luku su, u nekoliko faza, investirali 65 milijuna kuna, a ona danas može poslužiti kao primjer ostalim županijama, gradovima i općinama“, kazao je ministar Butković.

U nastavku dana, izaslanstvo Ministarstva na čelu s ministrom Butkovićem, u pratnji župana i njegovih suradnika obišlo je i Prvić Šepurine gdje je u tijeku dogradnja postojeće luke otvorene za javni promet od iznimnog značaja za otočno stanovništvo.

„Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ulaže značajna sredstva u lučku infrastrukturu, a ovdje se trenutno provodi projekt rekonstrukcije dijela obale. Za njega je Ministarstvo izdvojilo oko 4.000.000,00 kn, dok je ukupna vrijednost projekta 7.500,000,00 kn. Još je interesantnija druga faza ovog projekta, točnije izgradnja novog lukobrana, odnosno kompletno zatvaranje luke i zaštita akvatorija“, kazao je ministar Butković, najavivši kako će ova faza projekta biti u potpunosti financirana europskim sredstvima, a početak radova može se očekivati već najesen.

Župan Goran Pauk izrazio je svoje zadovoljstvo potporom i suradnjom s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture koje prati i podržava sve razvojne projekte na lučkom području Šibensko-kninske županije te na tome zahvalio ministru Butkoviću.

Ministar je potom obišao i Srimu te izrazio punu podršku izgradnji nove luke otvorene za javni promet.

Luka na Srimi trebala bi imati oko 400 vezova s prvenstvenom namjenom rješavanja problema domicilnog stanovništva.

Iz kategorije: Vijesti