Datum objave: 12. Svibanj 2021

BURIĆ I MILETA NA DRUŽENJU S GRAĐANIMA U RASADNIKU / Dječji vrtići moraju biti moderni i dobro opremljeni, ali i roditeljima cijenom dostupni roditelji zadovoljni,

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uoči predstojećih izbora Željko Burić i Danijel Mileta susreli su se s predstavnicima temeljnih ogranaka i građanima gradske četvrti Vidici. Susret je održan na prostoru Rasadnika, gdje je nedavno uređeno dječje igralište, boćalište i drugi javni sadržaji.

„Moram priznati da sam oduševljen kako su građani prihvatili nove sadržaje u Rasadniku. Ovo je sjajan primjer kako uređenja javnih površina mijenja život nabolje u gradskim četvrtima. Dječja igrališta vrlo brzo postanu srce svake zajednice i to je nešto što ćemo njegovati. Posebno nas raduju ovakvi prostori na kojima se okuplja i staro i mlado. Ovo je zaista krasno vidjeti“, rekao je Burić u uvodu, a zatim nastavio:

„Izgradnjom novih zgrada, Vidici će postati najveća gradska četvrt, ali i najveće gradilište u užem gradskom području. Bioci, Palacin, Sveta Mara i proboj ceste iz Ulice branitelja Domovinskog rata u potpunosti će izmijeniti dinamiku življenja u ovoj gradskoj četvrti. Ali ono najvažnije tek slijedi. A to je uređenje komunalnog parkirališta na prostoru nekadašnje tri trake. Svjesni smo problema parkiranja u stambenim naseljima koja su građena prije četrdeset i više godina. Tada je na dva stana dolazio jedan automobil. Danas je situacija obratna - na jedan stan dolaze dva automobila. No, mi rješenje za Vidike imamo, a to je prostor nekadašnje tri trake. Stanare pozivamo na još malo strpljenja. Postoje procedure koje moramo ispoštovati. Nećemo inzistirati na kažnjavanju nepropisno parkiranih automobila sve dok stanarima ne omogućimo kvalitetnu alternativu.“

Tijekom razgovora s građanima, Burić se dotakao brojnih aktualnih tema, među kojima i nedavno obnovljenog dječjeg vrtića „Vidici“: „Dječji vrtić Vidici je temeljito obnovljen i pruža vrhunske uvjete za boravak djece. Šibenski vrtići u moraju biti dostupni, moderni i vrhunski opremljeni, a ne besplatni. U Šibeniku nema listi čekanja za upise. Situacija će biti još bolja kad završimo vrtić u Crnici. Svake godine ulažemo preko 30 milijuna kuna u predškolski odgoj. Roditelje vrtić košta 500 kuna mjesečno, što znači da Grad pokriva 75 posto iznosa ukupnih troškova. Sufinanciramo rad i privatnim i vjerskim vrtićima, čak i u vremenu kada isti nisu radili zbog korone. I za kraj jedan zanimljiv podatak. Zadnje podizanje cijena za roditelje je bilo 2012. godine. Cijene je tada podigla socijaldemokratska politička opcija, ista ona koja sada, pred izbore, zagovara besplatne vrtiće“, zaključio je Burić.

Iz kategorije: Vijesti