Datum objave: 11. Svibanj 2021

TROŠKOVI IZBORNE KAMPANJE KANDIDATA / HDZ -ovi kandidati do sada najviše potrošili, a neki koji su isto vidljivi u medijima valjda sve ili većinu promidžbe stvaraju u kućnoj radinosti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kada se pogledaju troškovi do 8. svibnja koje su kandidati na predstojećim lokalnim izborima za župana Šibensko - kninske županije prijavili DIP - jedino bi se moglo zaključiti da pravu kampanju vode kandidati HDZ -a, a i neki drugi su svojim konferencijama za novinare,  video sadržajima na društvenim mrežama PR člancima i bannerima u meidjima su vrlo prisutni. Nije vrag da sve to rade u kućnoj radinosti i ne plaćaju oglašavanje što bi bilo protukazonito.

Već smo javili  kako je jedino kandidat HDZ -a za gradonačelnika Šibenika Željko Burić prijavio donatore svoje kampanje, svi ostali su na tim stavkama stavili 0, a istodobno su prijavili troškove, verojatno od novca svojih političkih stranaka ili nezavinskim lista Očito nitko od  kandidata niti sam ne sufinancira svoju kampanju.
 
Najviše su do sada potrošili na kampanju HDZ -ovi kandidati,a to je i vidljivo jer su prisutni u svim medijima i na billboardima te na drugim oblicima oglašavanja na javnim prostorima i na društvenim mrežama, a u to su, treba im odati priznanje uključili sve lokalne  medije. Ostali kandidati su u tom pogledu bili vrlo selektivni.
Župan Pauk je prijavio troškove kampanje od 90 000 kuna i još 50 000 kuna za medijsko oglašavanje. Burić je do sada za troškove svoje kampanje uplatio oko 98 000 kuna, a za medijsko oglašavanje 53 000 kuna. 
 Joško Šupe, kandidat SDP -a za župana  je do sada potrošio oko 50 000, a polovicu očito isto za oglašavanje za što je angažirao agenciju Publico iz Zagreba.
Ivica Ledenko, kandidat Hrvatskih suverenista i koalicijskih partnera je prijavio troškove kampanje od 10 620 kuna i 2000 za medijsko oglašavanje.
Marko Jelić kojeg podržana NL Stipe Petrine, zanimljivo, nije prijavio niti jednu kunu troškova kampanje iako su vidljivi njegovi billboardi, oglasi na medijskim mrežama koje je netko sigurno morao izraditi, ali i banneri i PR članci  na nekim portalima.
 
 Kandidat za gradonačelnika Šibenika NL liste Stipe Petrine Ivo Glavaš također nije prijavio nikakve troškove što ne čudi jer do sada je u medijima bio prisutan samo kroz konferencije za novinare. Mario Kovač također ima vidljive bannere, ali i on je prijavio 0 kuna troškova.
Tonči Restović koji je najranije krenuo s kampanjom i s različitim video uradcima, a u posljednje  vrijeme za serijal Stolice angažirao je i Emira Pirkea, prijavio je samo oko 30 000 kuna troškova kampanje, a za medijsko oglašavanje izdvojio je, kako je prijavio 17 500 kuna, također preko vanjske agencije, zagrebačke Arbone.
Sveprisutno na društvenim mrežama Hrvoje Zekanović prijavio je samo 31 000 kuna, a za medijsko oglašavanje 0 kuna. 
Petar Baranović, kandidat Reformista, HNS -a Liberala i HSU -a nije podnio prijavu troškova i donacija.
Iz kategorije: Vijesti