Datum objave: 30. Travanj 2021

OBILAZAK METERIZA I ŠUBIĆEVCA / Građane muči javni gradski prijevoz., Burić i Mileta kažu da im je to prioritet u narednom mandatu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Meterize i Šubićevac su sjajni primjeri suradnje građana i gradske uprave putem mjesnih odbora. Kad mjesni odbor jasno formulira što želi, a iza toga složno stanu i građani, nema razloga da ova gradska uprava to ne ispuni, zaključili su čelni ljudi Šibenika nakon obilaska tih četvrti.

Željko Burić i Danijel Mileta susreli su se s predstavnicima temeljnih ogranaka i građanima u gradskim četvrtima Meterize i Šubićevac, gdje su zajednički rezimirali protekli mandat te iznijeli probleme i planove koje namjeravaju riješiti u naredne četiri godine. U uvodnom izlaganju Burić je istaknuo izvrsnu suradnju s predstavnicima dviju gradskih četvrti koja je rezultirala brojnim projektima:

„Prije svega, moramo naglasiti da ovo nisu klasični predizborni obilasci. Mi se s Vama često čujemo i vidimo i dobro se poznajemo. Praksu terenskih obilazaka postavili smo 2014. godine kroz hodajuće kolegije. Tada su nastale brojne ideje koje smo kasnije pretvorili u projekte. Meterize i Šubićevac idealan su primjer izvrsne suradnje gradske uprave i građana putem mjesnih odbora. Kad mjesni odbor jasno formulira što želi, a iza toga složno stanu i građani, nema razloga da ova gradska uprava to ne ispuni“, rekao je Burić u uvodnom izlaganju.  

Šubićevac i Meterize žive punim plućima. Ulice su pune šetača i rekreativaca i uvijek je živo. Tome svakako pomažu i brojna dječja igrališta, parkovi, šetnice, vježbališta i sportski tereni koji su dobrim dijelom obnovljeni i uređeni u proteklih osam godina. Prvo veliko ulaganje u ovaj prostor bila je izgradnja rotora i rješavanje sigurnog i modernog prometnog ulaza koji sad izgleda reprezentativno. Izgrađeni su i POS-ovi stanovi, prošla je Aglomeracija, a uređen je i stadion. Ipak, dječja igrališta, vježbališta na otvorenom i šetnice su mjesta koja okupljaju najviše ljudi. 

Kao jedan od najvećih problema građani su istaknuli javni gradski prijevoz. To je problem koji muči sve rubne četvrti i naselja:

„Svjesni smo tog problema. To traje desetljećima. Odlučili smo tu priču riješiti. Nabavljamo novih 11 autobusa, ali to je tek početak. U tijeku je izrada studije koja će pokazati kakav nam točno javni gradski prijevoz treba. Spremni smo i na pokretanje vlastite komunalne tvrtke, ako se to pokaže najboljim rješenjem. Sve naše četvrti i sva naselja moraju biti povezani komunalnim prijevozom“, zaključio je Burić. (adv)

Iz kategorije: Vijesti