Datum objave: 23. Travanj 2021

SNAŽNA EKOLOŠKA PORUKA / Velika morska kornjača od plastike iz mora Manuele Pauk i studenata krenula po Hrvatskoj

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Skulptura  morske kornjače duga 7 metara, koju je od plastičnog otpada iz  mora izradila mlada šibenska kiparica Manuela Pauk sa studentima  Akademije likovnih umjetnosti krenula je na svoj put po Hrvatskoj sa snažnom ekološkom porukom o potrebi zaštite mora i cijelog planeta Zemlje.  Plastična morska kornjača simbol je morskog života ubijenog plastikom u našim morima, a izgradnjom morske kornjače od plastike pronađene na kopnu i izvađene iz Jadranskog mora
"Svake godine u oceanima završi između 8 i 12 tona plastičnog otpada. Takav otpad i ribarski otpad ozbiljno narušavaju zdravlje mora, a kasnije i naše zdravlje. Zbog toga mi je drago što ove godine Dan planeta Zemlje obilježavam sudjelovanjem u projektu Plastic sea turtle udruge Val kulture i OACM i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu", kaže Manuela Pauk.

 
 Kornjača je izložena jučer, na u dvorištu palače Semiarge u Varaždinu i tako je kornjača započela svoje putovanje Hrvatskom.
OACM, konglomerat ujedinjenih nacija, korporacija i svjetskih organizacija posvećenih zaštiti i očuvanju voda te smanjenju količine plastike u morima, jezerima i rijekama, u suradnji s tvrtkom Val kulture organizator je izložbe. Plastic Sea Turtle“. Ova je inicijativa dio OACM-ova koncepta ArtEcology koji kombiniranjem umjetnosti i ekologije podiže globalnu svijest o sve većem problemu zagađenja voda plastikom koji trenutačno ubija milijune morskih života svake godine. OACM se nada pridonijeti smanjenju zagađenja voda.
Iz kategorije: Vijesti