Datum objave: 09. Travanj 2021

KRISTIJAN LOVRIĆ JE HSS -ov KANDIDAT ZA ŽUPANA / Od Županije želi napraviti nešto slično Azurnoj obali ili Toscani

Stanko Ferić
Stanko Ferić

HSS je u nazočnosti svog predsjednika Kreše Beljaka danas na Poljani u Šibeniku predstavio svog kandidata za župana Šibensko - kninske županije. To je poduzetnik Kristijan Lovrić.

Milorad Mišković Casper, predsjednik šibenske organizacije HSS-a, o Lovriću, inače privatnom poduzetniku, rekao je sljedeće:

- Uzor u politici mu je nekadašnji čelnik Libije Moamer Gaddafi, za kojeg neki kažu diktator. U njegovo vrijeme svaki je novi par dobivao 50 tisuća dolara za ugodan brak, struja i voda su bile besplatne, nije bilo kamata na kredit. Podigao je obrazovanje nacije s 25 na 83 posto uz besplatno visoko školstvo i zdravstvo. To je njegov motiv i na tom se temelji njegov program – rekao je Casper.

O nekim drugim potezima Gadafija, poput ukidanja političke opozicije i zabrane formiranja komunističkih i pro-kapitalističkih stranki, naoružanja stanovništva u svrhu obrane revolucije i zabrane misli suprotne načelima islama, nije bilo govora.

Prije nego se novinarima obratio sam Lovrić, o njemu je govorio i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

- On je antipolitičar političar. Nepotkupljiv, ulaže silnu energiju kako bi se ova županija promijenila na bolje – rekao je istaknuvši da je nedopustivo da Šibensko-kninska županija bude najsiromašnija u Dalmaciji, što strukture koju ju vode ne mogu i neće promijeniti jer su nesposobne.

Beljak je najavio i da će Lovrić biti župan volonter te pozvao i ostale kandidate da se izjasne jesu li spremni raditi kao volonteri.

Riječ je konačno preuzeo i Kristijan Lovrić koji se do sada nikada nije bavio politikom niti ga je zanimala, ali su ga nepravde koju mu je sustav priredio nagnale na politički angažman.

- Iz ovog grada, bisera svjetskog Jadrana, mladi odlaze u Irsku, a po čemu je Irska bolja od nas, po ničemu… Oni su me motivirali da preuzmem inicijativu i uključim se u politički život grada. Bit mog angažmana su ljudi. Oni su sve što grad ima, bez njih ovo su samo zgrade i kamen a moj prvi korak je ovaj simbolični ček – otpočeo je Lovrić i rekao da sto tisuća eura donira umirovljenicima.

Da razjasnimo, taj ček na sto tisuća eura koji je čitavo vrijeme držao u rukama, nije zapravo nikakav ček već ukupni iznos primanja koja bi kao župan eventualno primao, a kojih se unaprijed odriče.

- Želim da Županija odmah i sad uruči mojih sto tisuća eura umirovljenicima u obliku vaučera za vodu i struju. Oni moraju dobiti mojih sto tisuća eura – rekao je i najavio da će pod hitno sagraditi dom za starije.

 Kazao je i da želi biti potpuna uzdanica svih poduzetnika te hitno vratiti sve koji su iselili.

- U Šibeniku nemamo investicije. Podi su samo kozmetička manipulacija da se nešto dešava, ali ništa se ne dešava – rekao je HSS-ovac.

Onda je naglo skrenuo na djecu.

- Njima treba dati zdravu hranu i slobodan ulaz u vrtiće bez veza, a za školu moraju imati prijevoz, udžbenike i doručak. To je ključ, a iz toga kasnije proizlazi svi problemi – naveo je Kristijan Lovrić.

Velike projekte ima i u poljoprivredi, najavio je. Riječ je, konkretno, o uzgoju algi na Podima nizozemskom tehnologijom, čime se, kaže, na jednom hektaru može zaraditi sto tisuća eura godišnje. Spominjao je i rješenja za navodnjavanje pa skrenuo na zdravstvo, istaknuvši da je sramotan nedostatak lijekova u bolnicama.

- Ne mogu vjerovati da nisu prodali sve Audije i ljudima dali lijekove – rekao je.

- U moju vladu nacionalnog spasa županije ući će svi dobronamjerni, i iz HDZ-a i iz SDP-a i iz Domovinskog pokreta. Nema nas HSS-ovaca dovoljno i nismo mi najpametniji, sve se snage moraju skupiti – zanosio se Lovrić sve glasnije u mikrofon na Poljani.

Obećavao je i besplatnu vodu i parking za građane, jer je nedopustivo da Krka 'džabe teče u more', i 'koji je problem napraviti parking'.

- Tu sam da služim i niti mi jedna kuna od politike ne treba. Sve ćemo dovesti u red. Hoću da ovo bude Monte Carlo. Hoću da ovo bude nešto između Azurne obale i Toskane. Svima ćemo podijeliti hektar zemlje. Sve što proizvedu ćemo otkupiti i prodati. Tu smo zatvorili priču u kojoj nitko ne iseljava. Ja sam došao stvarati zajedno s vama – kazao je kandidat HSS-a za šibensko-kninskog župana Kristijan Lovrić, prenosimo s portala ŠibenikIN.

FOTO: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti