Sidebar Menu

Datum objave: 09. Travanj 2021

OTVORENJE / Gradonačelnik Burić u odjelu, a njegovi zamjenici u trenerkama i trčeći, otvorili novouređenu trim i edukacijsku stazu na Šubićevcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić otvorio je danas uređenu trim stazu na Šubićevcu. Staza dužine oko 630 metara obnovljena je u sklopu projekta „Uređenje poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar“, a projekt je financiran u stopostotnom iznosu europskim sredstvima, oba dogradonačelnika Paško Rakić i Danijel Mileta te tajnik Zajednice sportova grada Šibenika Dario Kulušić danas su je, sportski obučeni, i optrčali.

„Ova staza je već godinama jedno od omiljenih okupljališta šibenskih rekreativaca, sportaša trkača i šetača. Svi oni sada imaju mogućnost provoditi svoje slobodne i sportske aktivnosti na uređenoj stazi s novom podlogom“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Na novouređenoj stazi svoj trening danas su odradili i polaznici OKK „Dražen Petrović i Hrvačkog kluba Šibenik.

Osim uređenja staze, u sklopu projekta, postavljene su i edukacijsko-informativne table o mediteranskim šumama, kao i važnosti očuvanja šuma i zaštite okoliša. Uzduž staze postavit će se i četiri multifunkcionalne klupe za odmor čime će Šubićevac dobiti poučnu stazu namijenjenu svim generacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 716.050,00 HRK, a novac je osiguran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u okviru tipa operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ i podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.