Sidebar Menu

Datum objave: 06. Travanj 2021

REMONT LUKSUZNIH JAHTI / U Iskra brodogradilištu Šibenik servisirana jedna od najljepših mega jahta na svijetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Superjahta "Burrasca", jedan od najljepših luksuznih jedrilica u svijetu, servisirana je i pripremljena za novu plovidbenu sezonu u Iskra brodogradilištu Šibenik čime su šibenski brodograditelji ponovno potvrdili svoju visoku stručnost i sposobnost te globalnu konkurentnost u segmentu usluga servisiranja, održavanja, popravaka i remonta jahti. Posebno je važno da je Iskra brodogradilište Šibenik radovima na jahti "Burrasca", koja je izgrađena od aluminija, potvrdilo svoje vrhunske kompetencije koje je dosegnula upravo na gradnji i održavanju aluminijskih brodova.

Iskra brodogradilište Šibenik ove godine bilježi značajan porast remontnih aktivnosti u komercijalnom segmentu. sezona remonta intenzivira se upravo u proljetnom razdoblju, kako bi jahte i drugi brodovi bili spremni za nautičku sezonu.

"Prošle godine godine upravo u ovo vrijeme zbog lockdowna koji je uključivao i zabranu kretanja velik dio klijenata odgodio je radove, no sada se situacija o ozračju ipak optimističnijih očekivanja, mijenja što se pozitivno odražava na potražnju remontnih usluga za što što su šibenski brodograditelji pripravni, a dokazali su se kvalitetom i pouzdanošću na globalnom tržištu što je potvrđeno dolaskom superjahte "Burrasca" na remont upravo u Šibenik", ističu u Upravi Iskra brodogradilišta Šibenik.

Na "Burrasci" je u Iskra brodogradilištu Šibenik obavljen popravak desne osovine brodskog vijka radi izmjene brtvenice, očišćen je i obojen podvodni dio trupa, a obavljeni su i radovi na pramčanom porivniku (bow thrustera) te niz sitnijih popravaka i postupaka redovnog održavanja.

"Burrasca" je luksuzna superjahta, jednotrupna jedrilica duga 56 i široka 11,5 metara metara. Izgrađena je prema projektu dizajnera brodova Rona Hollanda u talijanskom brodogradilištu Perini Navi 2003. godine. Njena bruto težina je 497 tona. Plijeni elegancijom, a imponira svojim jarbolima koji joj daju osobitu ljepotu. Njena vrijednost kreće se oko 15 500 000 dolara, a uređena je kao luksuzna vila. Ima pet kabina s maksimalnim komforom za 12 putnika, a opslužuje ju 8 članova posade. Službeno se ne priopćava u čijem je vlasništvu ta megajahta

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.