Datum objave: 25. Ožujak 2021

DR.SC. IVO GLAVAŠ ISTAKNUO KANDIDATURU ZA GRADONAČELNIKA ŠIBENIKA : HDZ je je rak koji je metastazirao u sve pore Šibenika, a mi ćemo ga ukloniti i spasiti Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić
Dr.sc. Ivo Glavaš predstavio je danas na šibenskoj poljani svoju kandidaturu za gradonačelnika Šibenika  u ime Nezavisne  liste Stipe Petrine.  Objasnio je da je prišao toj listi i odlučio se kandidirati zato što zajednički smatraju da je "rak koji je metastazirao u sve pore Šibenika" te da ga  njegovi ljudi i on žele napraviti sve da ga kirurški odstrane i započnu proces liječenja grada od liječnika Željka Burića. Na svom je predstavljanju najvećim dijelom govorio upravo o dva gradonačelnička mandata Željka Burića te je ustvrdio da niti jedan  projekt koji je njegova vlast napravila nije u skladu s interesima i potrebama građana koji, smatra Glavaš, od njih nemaju gotovo ništa. Optužio ga je da njegovu vlast zanima samo provizija od 10 posto. Ustvrdio je i kako je "Burićev jedini uspješni projekt on sam".
 
"Ovo je velika prekretnica  u političkoj areni jer smo ovako okupljeni postali najveća politička snaga koja će konačno srušiti HDZ i osloboditi Šibenik od nesposobnosti, korupcije i kriminala. Dok neki oporbeni čelnici pozivaju Željka Burića na kavu, ja ga pozivam da ode na kavu u USKOK jer je to pravo mjesto gdje bi trebao pričati o svojim projektima", istaknuo je, ali nije konkretno odgovorio na pitanje koji su to projekti već je kazao da će se o tome još čuti. 
 
"Šibenik prije svega treba osloboditi od interesnih skupina koje upravljaju i pred sobom ruše građane i poduzetnike. To je prva stvar koju ću napraviti ako pobijedim na izborima, neće više biti onih koji ispod stola uzimaju deset posto i kroje sudbinu grada. Dosta je otimačine, reketarenja, ucjena i pogodovanja. Šibenik treba postati normalan grad,  a novac građana i poduzetnika više nikad ne smije ići u ruke interesnih skupina. Garantiram vam da ću im srezati krila kao i da će svaki građanin imati dobar posao i sigurnu plaću  jer nam je to glavna obveza", odrješito je obećao  Glavaš dodavši da građanima želi osigurati život bez stresa.
 
Upozorio je i da  je aktualna gradska vlast stvorila i velike kreditne obveze u gradskom proračunu i to oko 54 milijuna kuna i da  je to teško naslijeđe za svakog tko dođe  poslije njih.
Na pitanje što će, ako bude u takvoj situaciji napraviti, kazao je kako će analizirati sve ugovore i sve poslove te da će vidjeti gdje se i kako može uštedjeti.  
"HDZ u svom programu nudi daljnje bogaćenje interesnih skupina istovremeno i osiromašivanje građana. Sve što žele je daljnje punjenje svojih džepova. HDZ je u zadnjih osam godina upropastio grad, a sad traže treći mandat da ga unište do kraja Pitam izravno gradonačelnika koliko  je novih radnim mjesta otvorio projekt uređenja podzemne garaže ispod Poljane. Jalovi su mu i drugi projekti kojima je jedina svrha zaposliti stranačke poslušnike, a svako malo se u aferama pokaže da su mu projekti bili ne samo beskorisni nego i lov u mutnom", dodao je Glavaš.
 
Glavaš ne smatra da će njegovom imidžu u javnosti  našteti to što je mijenjao stranke od HSLS -a preko LS -a, Mosta i sada Nezavisne  liste Stipe Petrine. 
 
"Nisam ja kriv što su neke od tih stranaka iznevjerile moja uvjerenja i  recimo kao HSLS, počele surađivati s HDZ -om. Bitno je jedino da se ja od početka  do danas zalažem za iste principe u politici", odgovorio je na novinarsko pitanje.
Najavio je da će  uskoro predstaviti svoj program i da se u kampanji neće baviti samo gradonačelnikom Burićem.
I
ris Ukić Kotarac, aktualna  vijećnica u Gradskom vijeću Grada Šibenika" je istaknula kako je NL Stipe Petrine i na predstojećim izborima izaći sa svojom listom kandidata za Gradsko vijeće te da će i dalje biti zastupnici interesa  i potreba svih građana Šibenika.
Iz kategorije: Vijesti