Sidebar Menu

Datum objave: 24. Ožujak 2021

NOVI PROJEKT / Bivši Njegošev trg prestaje biti slijepa ulica, a dobit će i nove nogostupe

Diana Ferić
Diana Ferić

Ulica branitelja Domovinskog rata  poznatija kao Njegošev trg,  koja je sada slijepa ulica i završava kod osnovne škole Vidici bit će probijena prema crkvi sv. Petra i dobit će izlaz na Ulicu 8. dalmatinske udarne brigade. U proračunu Grada Šibenika je za tu svrhu rezervirano 1,9 milijuna kuna. Na natječaj za izvođača radova stigle su tri ponude.  Javile su se TEC Gradnja, Čigra i Bemix, svi s područja Šibenika, a ponude iznose  1.421.094,90 kuna do 1.658.909,69 kuna. Izvođač bi mogao biti izabran u narednih 30 dana.

„Poprilično energije smo potrošili na imovinsko-pravna pitanja koja su dio procedure dobivanja građevinske dozvole. S još težim imovinsko-pravnim problemima se uspješno borimo i na drugom prometnom projektu u gradskoj četvrti Vidici – pretvaranju dijela bivše magistrale u uređeni parking, ali sišu nam dosta vremena. No, u konačnici će stanovnici bivšeg Njegoševa trga do kraja ove godine dobiti novi prometni izlaz, tj. cestovni krak duljine 159 metara s nogostupom i sustavom oborinske odvodnje, tako da više neće živjeti u slijepoj ulici, a i podignut će se razina prometne sigurnosti.“, kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Predviđeni rok izvođenja radova je 3 mjeseca nakon potpisa ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.