Datum objave: 20. Ožujak 2021

POVORKA SLOBODE / Brojni Šibenčani sudjelovali su u "Svjetskoj povorci slobode" i tražili ukidanje ograničenja života i sloboda zbog koronavirusa.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Brojni Šibenčani sudjelovali su danas u "Svjetskoj povorci slobode" i tražili ukidanje ograničenja života i sloboda zbog koronavirusa.

Danas Hrvatska diše zajedno s ostatkom svijeta, poruka je prosvjednika koji su danas u 12 u Šibeniku i svim većim hrvatskim gradovima te gradovima u 70 zemalja svijeta, sudjelovali, kako ističu, u povorci za slobodu, istinu i pravdu.

Naša temeljna ljudska prava imaju glavni prioritet i o njima se ne može pregovarati – poručuju sudionici prosvjeda -  Pretjerane i nezakonite mjere i ograničenja zbog koronavirusa moraju se odmah ukinuti. Nerazumno tiransko suzbijanje neslaganja s ovakvom politikom od strane policijskih snaga mora se zaustaviti. U protekloj godini dana mjere zatvaranja uništile su životnu opstojnost i slobode ljudi. Povrijeđena je naša tjelesna autonomija obveznim nošenjem maski, a planirano obvezno cijepljenje uvodi se na međunarodnoj razini. To su neprihvatljiva ograničenja naših temeljnih prava i sloboda – poručuju sudionici Svjetske povorke slobode.

Iz kategorije: Vijesti