Datum objave: 17. Ožujak 2021

KONTROLA KORIŠTENJA SUBVENCIJA / Župan pauk obišao poduzetnike koji su dobili subvencije za opremu i marketinšku djelatnost

Diana Ferić
Diana Ferić

U Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u Šibeniku, župan Goran Pauk i njegova zamjenica Darija Puljić, sa suradnicama  obišli su  korisnike poticajnih sredstava koje im je, kao gospodarskim subjektima, dodijelila Šibensko-kninska županija.

„Županija svake godine, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, izdvaja određena sredstva kako bismo našim vrijednim poduzetnicima donekle olakšali poslovanje te ih potaknuli da ulaganjem u sebe, odnosno svoju opremu, dodatno napreduju.

Ove godine osigurali smo 950.000,00 kuna za sufinanciranje ulaganja u marketinške aktivnosti, stručno osposobljavanje i usavršavanje i kupnju softvera, strojeva, uređaja i opreme poduzetnicima s područja Šibensko-kninske županije te je za 33 gospodarska subjekata odobren iznos od 242.000,00 kuna. Prilikom ovakvih obilazaka, uvijek se uvjerimo kako su dodijeljena sredstva otišla u prave ruke te utrošena na najbolji mogući način, a to je znak da radimo dobar posao“, kazao je župan Goran Pauk.

Obrtu za usluge grafičkog dizajna „F5“, vlasnice Franke Bujas, Županija je ove godine odobrila iznos od 5.810,00 kuna za sufinanciranje kupnje poslovnog sowtwarea i redizajn web stranice, a Obrtu „NAVI DVA“, vlasnika Ivana Radmana, odobren je iznos od 16.410,00 kuna za sufinanciranje kupnje visokotlačnog perača, te je izvršena kontrola nad namjenskim korištenjem odobrenih sredstava.

Korisnici poticajnih sredstava zahvalili su županu i županijskoj administraciji na profesionalnosti i brzini realizacije postupka dodjele , naglasivši kako im je ovakva pomoć od velikog značaja.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima je i dalje otvoren te se može preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Šibensko-kninske županije ili sa službene internetske stranice Šibensko-kninske županije (https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/informacije/poduzetnistvo/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-poticajnih-sredstava-gospodarskim-subjektima-u-2021-g/2288.html). Poduzetnicima još stoji na raspolaganju iznos od 708.000,00 kuna. Sufinancirati se može do 80% prihvatljivih ostvarenih troškova, a najviše do 20.000,00 kuna.

Korisnici subvencija mogu biti: mikro, mala i srednja poduzeća sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva isključivo obrti, društva s ograničenom odgovornošću, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću i proizvodno uslužne zadruge (osim zadruga koje pretežito obavljaju ili većina zadrugara pretežito obavlja primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo), a koja su registrirana i djeluju na području Šibensko-kninske županije, te imaju najmanje jednog zaposlenog.

Iz kategorije: Vijesti