Datum objave: 15. Ožujak 2021

KORONAVIRUS / U Županiji imamo puno osoba u samoizolaciji,11 novooboljelih, a jedan muškarac srednje dobi je preminuo

Diana Ferić
Diana Ferić

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 11 je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba srednje životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Vrlo je veliki broj ljudi u samoizolaciji, trenutno više od 1000. Do prije mjesec - dva dana bilo bi ih najviše oko 600.

Trenutno je 148 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1022 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 33 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U proteklom tjednu, od 8. do 15. ožujka 2021., ukupno je oboljelo 189 osoba: 146 ih je s područja Šibenika, pet s područja Knina, po šest s područja Drniša i Vodica, devet osoba je s područja Bilica, po tri osobe s područja Tisnoga i Tribunja, po dvije osobe s područja Murtera i Skradina, po jedna s područja Ervenika, Promine i Pirovca te četiri osobe koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

U POSLJEDNJA 24 sata zabilježeno je 129 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 u cijeloj Hrvatskoj, ali  tjedni broj novooboljelih poratsoa je za više od 20 posto..

"Imali smo 129 novooboljelih. Prije tjedan dana imali smo 94 novooboljele osobe, a tjedan prije 91 novooboljelu", kazao je Krunoslav Capak. "U zadnjih tjedan dana imali smo 4566 novih slučajeva. Tjedni broj nam je narastao za 28.8 posto. Incidencija je 198.4, najniža je u Istri, a najviše na području Dubrovnika. Mi smo po incidenciji na sedmom mjestu, nižu imaju Finska, Danska, Njemačka, Irska, Španjolska i Portugal", kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZZJZ -a na današnjoj, redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Iz kategorije: Vijesti