Datum objave: 05. Ožujak 2021

CIKLOREJTING / Sindikat biciklista mjeri politički rejting kandidata za gradonačelnike kroz bicikliranje, pješačenje i održivi promet

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sindikat bicijklista iz Zagreba pokrenuo je projekt Ciklorejting - ispitivanje i mjerenje nacionalni rejting gradonačelničkih kandidata s naglaskom na bicikliranje.

Nacionalni projekt Ciklorejting, provodi se u povodu lokalnih izbora u 16 hrvatskih gradova s ciljem istraživanja rejtinga kandidata za gradonačelnike s obzirom na njihove programe i politike održivog prometa.
Građani će sada – naglašavaju u Sindikatu biciklista – uz uobičajena istraživanja javnog mnijenja koje mjere rejting stranaka, imati priliku vidjeti i kako stoje gradonačelnički kandidati kada su u pitanju njihove politike vezane uz održivi promet - pješačenje, bicikliranje i javni gradski prijevoz

Na svojoj web stranici Sindikat biciklista objavio je ankete za 16 hrvatskih gradova kako bi se građani mogli izjasniti jesu li im politike održivog prometa važne za njihov grad te za kojeg kandidata smatraju da promovira održiv promet i bicikliranje.

Pozivamo građanke i građane Zagreba, Varaždina, Osijeka, Splita, Rijeke, Zadra, Šibenika, Dubrovnika, Vukovara, Vinkovaca, Pule, Bjelovara, Velike Gorice, Slavonskog Broda, Karlovca i Siska da ispune kratku anketu i anonimno se izjasne za kojeg kandidata bi glasali ako im je tema održivog prometa jedna od najvažnijih politika u njihovom gradu. Anketa je otvorena do ponedjeljka 8.3. u ponoć –  izjavili su iz Sindikata biciklista.

Anketu za svoj grad možete pronaći na njihovoj web stranici: sindikatbiciklista.hr/ciklorejting2021.

Sindikat biciklista je volonterska udruga iz Zagreba koja se već 10 godina zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. Udruga djeluje i kao platforma koja okuplja stručnjake iz područja prometa, urbanizma, energetske efikasnosti, pedagogije, društvenih, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, ekologije te je kao takva prepoznata kao jedna od vodećih organizacija civilnog društva u regiji u području biciklističkog i općenito održivog prometa. Projekt Ciklorejting sufinanciran je od strane Global Alliance of NGOs for Road Safety, a u provedbi pomažu razne lokalne udruge i pojedinci iz obuhvaćenih gradova. Kontakt za medije: Tena Šarić Rukavina, Sindikat biciklista, 0989930123, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Iz kategorije: Vijesti