Datum objave: 03. Ožujak 2021

SAFE STAY IN CROATIA / NP Krka je uspostavio protokole u borbi s pandemijom pa je prepoznat kao sigurna destinacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Safe stay in Croatia“ nacionalna je oznaka sigurnosti koja na svjetskoj turističkoj karti Hrvatsku pozicionira kao sigurnu i poželjnu destinaciju. Nacionalni park „Krka“ među prvima je dobio oznaku „Safe stay in Croatia“ koja jamči da on djeluje prema aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja i pružatelja turističkih usluga kako bi se u potpunosti zaštitilo zdravlje posjetitelja i djelatnika Parka. S obzirom da je prethodno uspješno uspostavio protokole u borbi s pandemijom, NP „Krka“ od samog je početka prepoznat kao sigurna destinacija te se spremno uključio u projekt „Safe stay in Croatia“.

Zbog toga što je u svijetu poznata kao sigurna destinacija, Republika Hrvatska nosi oznaku „Safe Travels“. Tu je oznaku 2020. godine kreiralo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (The World Travel & Tourism Council, WTTC) kao garanciju za sigurna putovanja na svjetskoj razini. Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola važan je element u percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije. Propisanim protokolima obuhvaćeni su brojni pružatelji usluga u turizmu kako bi nacionalna oznaka bila dostupna svim dionicima u toj djelatnosti.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ gostima omogućava lakše prepoznavanje onih destinacija, turističkih atrakcija i pružatelja usluga u turističkoj djelatnosti koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Korisnici platforme moći će pretraživati online sve dionike turističkog sektora koji nose tu oznaku i pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija (nautici, sportu i rekreaciji, atrakcijama, turističkim vodičima i agencijama, prometu, ugostiteljstvu i smještaju), a naći će i informacije o tomu kako postupiti u slučaju sumnje na bolest COVID-19.

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja.

O nacionalnoj oznaci sigurnosti „Safe stay in Croatia“ saznajte više na mrežnoj stranici https://www.safestayincroatia.hr/.

Iz kategorije: Vijesti