Datum objave: 02. Ožujak 2021

ISPRAVAK / Stari spomenik Radi Končaru na groblju Raskrižje srušilo stablo za nevremena, a ne vandali, no ostaje pitanje što s tim grobljem

Diana Ferić
Diana Ferić

Stari spomenik Radi Končaru na starom, napuštenom groblju Raskrižje ipak nisu razbili vandali nego je srušen uslijed pada stabla za nedavnog nevremena, objavljeno je na Facebook stranici šibenskog gradskog poduzeća "Ćempresi".

"Ovim putem želimo ispraviti NETOČNE medijske napise, kako se je sa subote na nedjelju dogodio vandalizam na starom šibenskom groblju Raskrižje pri kojem je srušen dotični spomenik. Da su dotični mediji kontaktirali Čemprese d.o.o. dobili bi pravu i istinitu informaciju da u ovom slučaju nema ni V od vandalizma. Naime, prije 2 godine orkansko jugo je srušilo veliki čempres na spomenik i pritom je isti polomljen. Pretpostavljajući da će doći do upita o srušenom spomeniku, pri uklanjanju srušenog čempresa, s ciljem smo iza spomenika ostavili srušeni čempres kako bi se svatko mogao uvjeriti kako se ne radi o vandalskom činu već o prirodnoj nepogodi"; napisali su.

Izvor informacije o sršenom spomeniku nisu mediji već su mediji samo prenijeli objavu na Facebook stranici Antife koja se danas i javno ispričala zbog te netočne informacije. Antifa i mediji ipak "puše i na hladno" jer smo do sada imali dosta slučajeva upravo namjernog ruđenja ili devastiranja spomenika iz NOB -a.

Bez obzira na ovu grešku možda je ovo i pravo vrijeme da se upozori na potrebu uređena tog groblja na kojem su pokopani i fašisti i antifašisti i umrli iz nekadašnje šibenske ludnice i siročad koja je umirala u bolnici, a uredio ga je prvi šibenski gradonačelnik iz redova narodnjaka Ante Vitez Šupuk.

Iz kategorije: Vijesti