Datum objave: 27. Veljača 2021

POLITIČKI KARUSEL / Predjednik Milanović popularniji od premijera Plenkovića. Vodi s 49 : 43 posto. Treći je Peđa Grbin s 38 posto.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vrti se hrvatski politički karusel i u teškim vremenima pandemije, suspenzije života, zastoja gospodarstva. epidemioloških mjera i stradanja u potresima. Političarima nije lako, a ni građanima koji sve to podnose. U tim okolnostima rejting političara i političkih stranaka nije baš onakav kakav bi se mogao očekivati obzirom na okolnosti, afere i način na koji ih tretiraju mediji. Prema aktualnim istraživanjima javnog mnijenja koje je provela agencija IPSOS najpopularniji i najpozitivniji političar u Hrvatskoj je predsjednik Republike Zoran Milanović. Pozitivno mišljenje o njemu ima 49 posto sudionika. Na drugom je mjestu premijer Andrej Plenković o kojem pozitivno mišljenje ima 43 posto građana HRvatske. S druge strane medalje je podatak da o Milanoviću negativan stav ima 42 posto građana, a o  Plenkoviću zabrinjavajućih 49 posto što će reći da je usprkos drugom mjestu na ljestvici popularnih političara ipak u nezgodnom deficitu. Najveće iznenađenje, ako se to tako može nazvati, je proboj čelnika SDP-a Peđe Grbina na treće mjesto s visokih 40  posto pozitivnih i samo 38 posto negativnih "glasova". Grbin je pretekao Božu Petrova na četvrtom, Tomislava Tomaševića na petom i Miroslava Škoru na šestom mjestu najpozitivnijih hrvatskih političara.
Kada je riječ o strankama još uvijek uvjerljivo vodi HDZ (31 posto) i očigledno mu ne škode afere koje ga prate. HDZ prema ispitivanjima javnog mnijenja podržava nešto više od četvrtine građana Hrvatske. Na drugom je mjestu SDP (20) posto. Treće opcije gotovo da i nema.

Iz kategorije: Vijesti