Datum objave: 23. Veljača 2021

OTVOREN ABC / Opremljenost i djelatnost Adriatic Business centra koji je namijenjen poduzetnicima u kreativnim industrijama oduševila i premijera Plenkovića,

Diana Ferić
Diana Ferić
Adriatic Business Centar koji je kao centar kreativnih industrija uređen u jednoj u bivših upravih zgrada TLM - u Ražinama otvoren  je danas u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića, ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, ministar pravosuđa i uprave Ivana Malenice te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Na otvaranju su bili i šibensko - kninski župan  Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić. 
 
 
"ABC je zamišljen kao poduzetničko-marketinška platforma, koja će svim korisnicima pružati usluge u području komunikacije, brendiranja i boljem pozicioniranju na globalnom tržištu", istaknula je na otvorenju Mira Lepur, kod obilaska je još i dodala da  je "ABC je rekonstruiran i opreman uzimajući u obzir kompetitivne prednosti jadranske Hrvatske koje pogoduju razvoju sektora audio i video komunikacija te filma, kao što su broj sunčanih dana u godini, prirodne i kulturno-povijesne vrijednosti".
Razvojna agencija je uspostavila i suradnju s Umjetničkom akademijom u Splitu, odsjecima za film i video te za dizajn vizualnih komunikacija. Tako će se u ABC-u educirati i kadrovi za potrebe audio i video industrije,a moći će ga koristiti i njihovi studenti.
 
Župan Goran Pauk, kako je kazao, također u tom centru vidi dobar način potpore poduzetnicima. " ABC će postati referentna točka potpore, pogotovo tvrtkama koje se bave audio i video djelatnostima "rekao je Pauk nabrojivši koliko je Šibensko - kninska županija do sada realizirala projekata zahvaljujući novcu Europske unije. 

 

"Šibensko-kninska županija je prepoznala potencijal i kupila zapuštenu zgradu bivše tvornice, koja je, zahvaljujući sjajnom promišljanju i velikom uloženom trudu naših stručnjaka, rekonstruirana i prenamijenjena u ovaj moderni centar visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture. Njegovi će sadržaji biti dostupni svim zainteresiranim javnim i privatnim korisnicima u svrhu poticanja gospodarskog rasta, kako Šibensko-kninske županije, tako i cijele Jadranske Hrvatske. Radi se o velikom i važnom projektu, na koji smo jako ponosni, a jako smo ponosni i na činjenicu da je naša županija izuzetno uspješna u povlačenju europskih sredstava. Tomu svjedoči brojka od 1,8 milijardi kuna ugovorenih projekata na području Šibensko-kninske županije. Ipak, ono što nas posebno veseli nisu samo brojke, već činjenica da europski fondovi mijenjaju našu županiju i osiguravaju bolji život ljudima koji žive na ovom prostoru, kako u priobalnom dijelu i gradovima, tako i u Zagori i na otocima", rekao je Pauk. 

 
 
Premijer Plenković je istaknuo   kako je ABC dobar primjer kako se može iskoristiti industrijska infrastruktura, te da će on generirati nove vrijednosti za Šibensko - kninsku županiju i cijelu Hrvatsku".
"Ovaj projekt vrijedan 20 milijuna kuna je i dokaz koristi članstva u Europskoj uniji što se u Šibeniku osobito vidi i u pogledu poduzetničke strukture, ali iznad svega fantastičnog revitaliziranja kulturne baštine. Ova županija ide u smjeru povezivanja znanosti i gospodarstva te poticanja poduzetništva radi veće konkurentnosti lokalnog gospodarstva i stvaranja novih radnih mjesta", naglasio je Plenković.
 
Uzvanici su obišli cijeli prostor unutrašnjost kojeg je dizajnirala šibenska tvrtka Idearum. U njemu je na fotografijama zastupljena cijela županija,a jedino što je ostalo od bivšeg TLM - a je njegov logo - simboli galebova u letu na zidu. 
Uređenje  tog centra u potpunosti je financirala Europska unija. U njega je utrošeno 20 milijuna kuna,a od toga 12 milijuna kuna na rekonstrukciju i uređenje zgrade.
FOTO: Igor Bergam
Iz kategorije: Vijesti